Orta Doğu ülkeleri de salgınla mücadele veriyor

Orta Doğu ülkeleri de salgınla mücadele veriyor. İran'da alınan tedbirlerin 8 Nisan'a kadar uzatıldığı açıklandı. Irak ve Filistin'de ise halkın yasaklara uyması istendi.

Orta Doğu ülkeleri de salgınla mücadele veriyor

İran'da seferberlik durumu hakim. Salgınla baş etmek için bütün kurumlar çalışıyor. Açıklanan son rakamlara göre hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 898'e çıktı. 24 bin 656 kişi de sağlığına yeniden kavuştu.

"Koronayla Ulusal Mücadele Seferberliği" kapsamında sağlık taramasından geçen kişi sayısının 65 milyonu aştığı belirtildi. Virüsün en çok görüldüğü eyaletler başta olmak üzere ülke genelinde 300 bin kişilik ekiplerle sağlık taramasını sürdürüyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den yeni açıklamalar geldi. Ülke genelindeki kısıtlamaların 8 Nisan'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Ruhani salgının kontrol altına alınabilmesi için halkın, sağlıkçıları dinlemesi gerektiğini söyledi. Ruhani, sigortası olmayanların da sigorta kapsamına alınacağını duyurdu.

Ayrıca Türkiye'den İran'a yardım eli uzatıldı. 10 ton tıbbi ve insani yardım ülkeye ulaştırıldı.

Salgınla boğuşan ülkelerden biri de Irak. Hayatını kaybedenlerin sayısı 46'ya, vaka sayısı 630'a yükseldi.

Ülkedeki yasaklara uyulması isteniyor. Aksi takdire ceza uygulanacağı belirtildi.

İsrail'in baskısı altındaki Filistin'e de yardım yapıldı. Gazze Şeridi'nde zor durumda kalan halka gıda kolileri gönderildi.

Filistin'deki vaka sayısı da 116'ya çıktı.

ulusal.com.tr

iran koronavirüs ırak filistin orta doğu