Kılıçdaroğlu: Tuğrul Türkeş'i yargıla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu: Tuğrul Türkeş'i yargıla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bütün vatandaşlarımın demokrasi standartlarının yükselmesi açısından ortak çaba harcamaları gerekiyor. Demokrasi hepimizin ortak sorunudur. Bu mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğiz.

Seçimlerde taşeron işçilere kadro verilecek diye açık ve net programımıza koyduk. Hiçbir siyasi parti düşünmezken bir kaldıracağız, herkese kadro vereceğiz diye açık ve net bir söylemde bulunduk. Sonra bizim bu söylemimiz olduğu gibi kopya edildi.

Taşeron işçilere kadro, tek başına iş başına diye AK Parti'nin bir söylemi var. Bizim söylemimiz. Taşeron işçilere kadro verirken hiçbir ayrım yapmayacağız dedik. Hiçkimsenin işiyle aşıyla oynamayız. Birisinin ekmeği ile oynamak dünyanın en ahlaksız işidir.

Geçen dün ASKİ'den bir grup güvenlikçi geldi. Bizim işlerimize son veriyorlar dedi. Söz veriyorum dedim, sayın Başbakan'a bir mektup yazacağım dedim. Mektubu yazdım ve gönderdim. Ocak ayında 400 işçinin işine son verildi Ankara Büyükşehir'de. Toplam 1722 işçinin işine son verildi. Bütün siyasi partiler söz verdiler. Huzur içinde çalışıyorlardı ama tam tersini yaptılar ve 1722 işçinin işine son verdiler.

"5 MİLYON OYUNU İSTİYORUM, SANA KADRO SÖZÜNÜ VERİYORUM"

Görüşüm ne olursa olsun sana kadro sözü vermek benim ifademes onu gerçekleştirmek de benim boynumun borcudur. Bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğim. Senden sadece bir isteğim var. Bunu yerine getirmem için bana iktidar yolunu açmak zorundasın. 5 milyon oyunu istiyorum, sana kadro sözünü veriyorum.

Asgari ücret 1500 lira olacak dedim, iktidara gelmedik ama yerel yönetimlerde CHP'li belediyelerde asgari ücret net 1500 liradır.

SOMA'DA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Soma'da 301 işçimiz hayatını kaybetti. Uzun süre mücadele edildi ve sonunda naaşları dışarı çıkarıldı. Ben yurtdışı gezimi iptal ettim ve Soma'ya gittim. Pek çok söz verildi. 301 maden işçisi kömür çıkarmak için mücadele ederek yola çıkmışlardı ve hayatını kaybettiler. Bu işçilerimizin haklarını sonuna kadar aramak namus borcumuzdur dedim. O işçilerin haklarını sonuna kadar arayacağız. Bazı sözleri tuttular ama bazılarının gereğini yapmadılar.

SOMA'DA VERİLEN 3 SÖZ TUTULMADI

Verdikleri sözlerden birisi şu; devlet tarafından denetimler yapılarak teftiş tamamlanana kadar kimsenin işine son verilmeyecektir denildi ama 1 Aralık 2014 günü 2831 işçinin işine son verildi. Verdiğiniz söz işe son verilmeyecek, yaptığınız için işlerine son vermek. Ahlak böyle bir şey midir!

Ölen işçilere tazminat sözünü uzun zaman yerine getirmediler. Tazminat hakları olarak 24'te 1'ini yatırdılar. Bugün 5'ini ödediler, diğerleri olduğu gibi duruyor. Bu ölüm peşin, bedeli taksitle verilecek demektir. Ahım, şahım büyük rakamlar değil. Bu ailelere paralar taksit taksit ödeniyor.

Kazadan 36 gün sonra şirket kendi mal varlığına tedbir kondurdu. İşçilerin davalarına karşı. Bunun takibini de CHP takip etti. Özgür Özel'e bu konuda görev verildi, her aşama sonuna kadar takip edildi. İş kazalarında biz Avrupa'da birinciyiz, dünyada da üçüncüyüz.

"YARGILAYACAKSAN TUĞRUL TÜRKEŞ'İ YARGILA"

Can Dündar'a yapılan saldırı... Doğru haber yaptı diye yargılanan gazeteciler var. Nasıl hapse atılır doğru haber yaptı diye bir gazeteci. Ben bu kürsüde silah götüren sürücünün mahkemede verdiği ifadeyi de okumuştum. Bunlar görüntüleri de yayınladılar. Kralın çıplak olduğunu herkes biliyor. Can Dündar ve Erdem Gül de kral çıplak dediler ve bütün Türkiye'nin önüne tabloyu koydular.Sizden bunun intikamını alacağım diyor. Hesap soracaksan Tuğrul Türkeş zaten bunları anlattı. Yemin ediyorum diyor Tuğrul Türkeş, vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu diyor.

Senin gücün onlara da yetmeyecek. Üniversitelerin bir ülke için ne kadar önemli olduğu bellidir. Üniversitesi bilgi üretiyorsa bütün dünyada Türkiye tanınır.