Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili yeni gelişme

Ahmet Atakan'ın öldüğü bölgede bulunan şüpheli gaz kapsülüyle ilgili Jandarma Kriminalin hazırladığı rapor tamamlandı. Raporda kapsülün üzerinde kan olmadığı belirtildi. Atakan ailesi ve avukatları karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili yeni gelişme

Hatay’da 10 Eylül günü Hükümet istifa eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Atakan'ın düştüğü yerin hemen yanında bulunan şüpheli gaz kapsülü incelendi. Üzerinde kan bulunduğu iddia edilen kapsülle ilgili Ankara Jandarma Kriminal raporunu açıkladı.

Tek sayfalık raporda incelenen gaz kapsülü üzerinde kan tespit edilemediği ortaya çıktı. Ailenin avukatlarından Uğur Kuş , Ulusal Kanal'a raporla ilgili bilgi verdi.

Mevcüt rapora göre incelenen gaz kapsülü üzerindeki madenin kan olmadığı belirtildi. Raporda, kapsül üzerindeki saç kıllarının ise DNA örneği alınabilecek nitelikte bir metaryel olmadığı yazıldı.

15 Eylül günü gaz kapsülü Hatay halkı tarafından bulunmuştu. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve Atakan Ailesi, üzerinde kan ve saç kılı örneği bulunan gaz bombası kapsülünü Cumhuriyet Başsavcısına teslim etmişti.

Raporun tatmin edici olmadığını söyleyen Ahmet Atakan'ın ağabeyi Süleyman Atakan, kapsülü özel bir labaratuvarda inceleteceklerini söyledi. Süleyman Atakan ise kapsülün olaydan 3 gün sonra bulunmasını ihmal olarak belirtti.

ulusalkanal.com.tr