Amerika’da polis şiddeti tartışmaları büyüyor

Amerika’da polis şiddeti artıyor. George Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestoları alevlendirecek yeni görüntüler Detroit şehrinden geldi. Bu sefer polisin siyahi bir kadını öldüresiye dövdüğü görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Amerika’da polis şiddeti tartışmaları büyüyor

Amerika’da polis şiddeti tartışmaları büyüyor. Minneapolis şehrinde polisin siyahi George Floy’du öldürmesinin ardından ırkçılık karşıtı ve polis şiddetini kınayan gösteriler çoğaldı.

Bu tartışmalara bir yenisi daha eklendi. ABD polisi Detroit şehrinde bir kadını öldüresiye yumrukladı.

Yerel basındaki haberlere göre olay salı gecesi yaşandı. Polis, "ateş açıldığı" ihbarı üzerine siyahilerin yaşadığı olay yerine gitti. Mahalle sakinlerini olay yerinden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada yaşananları cep telefonu ile görüntülemek isteyen Sha'Teiny Grady El ve kocası Dan Grady El'e polisin müdahalesi sert oldu.

Ülkedeki tansiyonu yükseltecek olan görüntülerde polis siyahi kadına defalarca yumruk attı. Görüntüler cep telefonu kamerasına yansıdı.

Çevredekilerin itirazlarına aldırış etmeyen polis diğer bir polis ise kadının kocasına şok tabancası ile müdahale ediyor.

Washtenaw ilçesi şerifi, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis memurlarının da idari izne çıkarıldığı belirtildi.

Siyahi kadın ve kocasının ise adaleti engellemek suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılabileceği, kadının polisler hakkında açtığı davaların reddedildiği söyleniyor.

ulusal.com.tr

abd George Floyd