Hüseyin Çelik'ten tartışma yaratacak açıklama: Gemi su alıyorsa lüks kamaradakiler de batar

AKP kurucularından Hüseyin Çelik'ten partisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. AKP’yi batan gemiye benzeten Çelik "Gemi su alıyorsa lüks kamaradakiler de batar" dedi.

Hüseyin Çelik'ten tartışma yaratacak açıklama: Gemi su alıyorsa lüks kamaradakiler de batar

AKP kurucusu, Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP'de en uzun süre parti sözcülüğü Hüseyin Çelik, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a verdiği röportajda, AKP'yi batan gemiye benzetti.

"GEMİ BATARSA: Siz bir gemidesiniz. Sizin kamaranız çok rahat ve lüks olabilir. Eğer geminin dibi su alıyorsa, siz rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız... 1 Kasım’ı çok iyi okumak lazım. 1 Kasım’da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi... 7 Haziran’ı da aklımızdan çıkarmamamız lazım."

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştirdi.

"HİMALAYALAR OLMAZSA EVEREST DE OLMAZ:Tayyip Bey bu hareketin lideri olarak Everest tepesidir. Fakat Everest tepesi, oradaki duruşunu ve varlığını Himalayalar’a borçludur. Himalayalar olmazsa Everest diye bir şey olmaz.”

Çelik, Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın aralarında gerilim olduğunu ve anlaşamadıklarını da belirtti.

"YAĞLI BALLI BİR DURUM YOK: Davutoğlu, Tayyip Bey’in itirazına rağmen gelmiş değil. Tasvibiyle geldi. Ama şimdi orada da yağlı ballı bir durum olmadığına dair yaygın bir kanaat var. Temenni ederiz ki bunlar söylenti olsun. Bazen dalkavukluk prim yapabilir. Ancak biz hiçbir zaman bu ucuzluğa talip olmadık."

Çelik, AKP'deki sıkıntıların yanı sıra temel politikalardaki hatalara da dikkat çekti.

"TÜRKİYE'NİN 5 SORUNU: Memlekette beş temel sorun var. 1 -) Kutuplaşma. 2 -) Dış politikada allak bullak oluş. 3-) Ekonomi iyi değil. 4-) Kürt meselesi ve terörle mücadelede gelinen son nokta. 5-) Paralel’le mücadelenin paranoyaya dönüşmesi."

Rusya’ya ihracatın yüzde 65, Irak’a ihracatın yüzde 50’den fazla düştüğünü kaydeden AKP kurucularından Çelik, ekonominin iyiye gitmediğini de söyledi.

ulusalkanal.com.tr

AKP hüseyin çelik