CHP'nin gizemli adayı

CHP'nin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ismi geçen adayı olduğu ortaya çıktı. CHP Beşiktaş Belediye Meclis üyesi 4. sıra adayı Hüseyin Avni Sipahi, 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan isimler arasında. Mustafa Sarıgül'e yakınlığı ile bilinen Sipahi, adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

CHP'nin gizemli adayı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan bir adayı olduğu ortaya çıktı.

CHP Beşiktaş Belediye Meclis üyesi 4. sıra adayı Hüseyin Avni Sipahi 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler arasında.

Mustafa Sarıgül'e yakınlığı ile bilinen ve eski ANAP'lı olan Sipahi bir süre önce CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçmiş, Sarıgül de Sipahi'ye açıktan destek vermişti.

17 Aralık süreci ardından tepki çekmemek adına Başkan Adaylığı iptal edilen Sipahi sessiz sedasız Beşiktaş Belediye Meclis üyeliğine 7. sıradan aday olarak gösterildi. Ancak Sipahi, listelerin kesinleşmesine yakın esrarengiz biçimde 3 sıra yükselerek 4. sıraya getirildi.

Sipahi'nin 4. sıradan aday olmasının nedeni çok geçmeden anlaşıldı. Seçim kazanıldığı takdirde ilk dört sıra Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine doğrudan katılıyor. Sipahi'nin böyle bir durumda isminin geçtiği yer ise Büyükşehir İmar Komisyonu.

Hüseyin Avni Sipahi, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile birlikte gözaltına alındı. Tutuklanması istemiyle mahkeme sevk edildi. Hakkındaki iddilar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, resmi belgeyi bozmak, yok etmek, veya gizlemek, rüşvet almak ve vermek, nüfus ticareti yapmak"... Sipahhi, yurt dışı yasağı ve her cumartesi bağlı bulunduğu bölgenin karakoluna imza atmak şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Sipahi'nin avukatlığını ise eski anaplı CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Adayı Murat Hazinedar yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

chp hüseyin avni sipahi