Fethullah Gülen'in yeğeni gözaltına alındı

İzmir merkezli toplam 6 ilde sabah saatlerinde F-Tipi'ne yönelik operasyon vardı. Operasyonda 50 kişi gözaltına alında. Gözaltına alınanlar arasında en dikkat çeken isim Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen oldu. Gülen'in Erzurum’dan İzmir’e getirildiği öğrenildi

Fethullah Gülen'in yeğeni gözaltına alındı

F-Tipi'ne İzmir merkezli Antalya, Isparta, Erzurum, Manisa ve Balıkesir illerinde operasyon yapıldı.

Operasyonda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Gülen, örgütün okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu olarak biliniyordu.

Gülen’in çağlayan matbaasında yönetici olduğu 10 bin lira maaş aldığı ve kayyum atamasından sonra işine son verildiği öğrenildi.

Operasyonla bazı önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. Birden fazla itirafçı her detayı anlatı.

İtirafçılar cemaatin faaliyetlerinden memnun olmadıklarını "himmet" adı altında para toplandığını, toplanan paraların kendi özel işlerinde kullanıldığını gördükleri için örgütten ayrılmaya karar verdiklerini anlattı.

Terör örgütünün İzmir’i; Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4’e ayırarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Her bölgeye baş imam ve yardımcı imamlar atandı. Emniyet yetkilileri bu anlatımdan sonra cemaatin şemasını oluşturup önemli bilgiler elde etti.

Operasyonda belirlenen adreslere giden polisler, bazı belgelerin yakılarak imha edilmeye çalışıldığını tespit etti. Polis bu belgelere de tutanakla el koydu.

ulusalkanal.com.tr