ABD'den tezkere ziyareti

Obama’nın özel temsilcisi emekli General John Allen ile ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk bugün Türkiye’ye geliyor. ABD’li temsilcilerin gündeminde Türkiye’nin askeri harekattaki pozisyonunun planlanması var.

ABD'den tezkere ziyareti

IŞİD’e karşı koalisyon için Obama’nın yetkilendirdiği emekli General John Allen ile ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk bugün Türkiye’ye geliyor.

Ziyareti duyuran ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, ikilinin yapacağı görüşmelerde Türkiye’nin harekatta alacağı rolün ele alınacağını belirtti. IŞİD’e yabancı militanların katılımı ve örgütün finansmanının engellenmesi de ABD’lilerin diğer konu başlıkları olacak.

Psaki İncirlik Üssü’yle ilgili olarak sorulan “Ölümcül saldırılar için mi istiyorsunuz?” şeklindeki soruyu Ankara’nın hazırladığı tezkerenin geniş seçenekler içerdiğini belirterek yanıtladı.

Dışişleri Sözcüsü, Suriye’de uçuşa yasak bölgenin ilan edilmesi konusunu aktif olarak değerlendirmediklerini söyledi.

Psaki, "IŞİD’le çatışan PKK’nın ABD tarafından desteklenip desteklenmeyeceği" sorusu üzerine de “PKK, ABD’nin ve AB’nin terör örgütü listesinde kalmaya devam ediyor” dedi. Özgür Suriye Ordusu’nun yanı sıra Hazm Hareketi gibi örgütlerle yakın temaslarının bulunduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

suriye ırak abd tezkere ışid