Putin ve Macron'dan Libya zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Libya' meselesini görüştü. 2 ülkenin gelecekte bazı konularda anlaşma yapabileceği belirtildi. Libya Başbakanı Fayiz es Serrac da temaslarda bulunmak için İtalya'daydı.

Putin ve Macron'dan Libya zirvesi

Libya konusu Macron ve Putin’i bir araya getirdi. 2 lider videokonferans yoluyla toplantı yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Rusya Devlet Başkanı Putin yaklaşık 2 saat görüştü. Macron, Rus lidere Türkiye'nin bölgeye müdahalesinden endişe duyduğunu aktardı. Görüşmede ayrıca Libya'daki paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu'nun varlığı da ele alındı.

Macron'un ofisinden görüşme ile ilgili açıklama yapıldı. Macron’un birçok hususta Rusya ile ilerleme kaydedeceğine inancının tam olduğu belirtildi.

Kremlin'in resmi internet sitesinde ise Putin'in Fransız cumhurbaşkanına, "Aklında, birçok meselede iş birliği yapmak olduğunu biliyorum. Gelecek tekliflerinizi her türlü desteklemeye hazırım" dediği yazıldı.

Libya meselesi diğer ülkeleri meşgul ederken, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac da, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüştü.

Görüşmede ülkedeki istikrar için siyasi sürecin başlatılması konusunda ortak karar yeniden teyit edildi. İtalyan şirketlerinin Libya'daki faaliyetlerinin takip edilmesi için bir komite kurulmasına karar verildi.

Ayrıca, İtalya'nın Libya'da mayın imha çalışmalarına desteğinin devam etmesi de kararlaştırıldı.

ulusal.com.tr

rusya libya Putin fransa Macron