Balıkesir'de FETÖ soruşturması

Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar yurt çapında devam ediyor. Balıkesir'de art arda örgüte operasyonlar düzenlendi. FETÖ üyesi 36 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir'de FETÖ soruşturması

Yargı ve emniyet Fethullahçı Terör Örgütünün üzerine kararlılıkla gidiyor. FETÖ’nün Türk Ordusundaki kripto unsurları ve mahrem yapılanması uzun ve derinlemesine süren incelemeler sonucunda tek tek deşifre ediliyor.

Balıkesir merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi ve 13 şüpheli gözaltına alındı.

Örgütün mahrem yapılanmasında yer aldıkları, örgüt evlerinde kaldıkları ve toplantılara katıldıkları tespit edilen 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Belirlenen adreslerde biri aktif görevde 9 polis memuru, aktif görevdeki bir astsubay, bir emekli öğretmen, bir veteriner hekim ve bir sağlık teknikeri gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde bir tabanca ele geçirildi, 2 bilgisayar, 1 tablet, 2 taşınabilir bellek, 14 cep telefonu, 14 sim kart, 1 hafıza kartı, 1 harici hard disk ve 1 DVD'ye el konuludu.

Öte yandan bir başka operasyonda gözaltına 23 kişi mahkemeye sevk edildi. 5 kişi tutuklandı, 18 kişi ise adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamına giren askerlerin FETÖ’nün mahrem imamları ile ankesör ve kontörlü telefonlarla irtibat sağladığı belirtildi.

ulusal.com.tr

Balıkesir fetö