Yine gazi yine haciz kıskacı!

Torba yasaya güvendi, bankadan kredi çekip elektronik protez bacak taktırdı. Ancak SGK, bedeli yüksek bulunca tek başına ortada kaldı. Kahramanmaraşlı Gazi Nurettin Paksoy, SGK'nın uygulaması nedeniyle hacizle karşı karşıya kaldı.

Türkiye son dönemlerde gazilerle ilgili haberlerle çok sık karşılaşır oldu. Vatan için kolunu, bacağını kaybeden gaziler ya toplu taşıma araçlarından zorla indiriliyor ya da protez taktırdıkları için haciz tehdidiyle karşı karşıya kalıyor.

Son olay Kahramanmaraş'ta yaşandı. 1995'te Irak'ın kuzeyine yapılan sınır ötesi operasyonda mayına basarak sağ bacağını kaybeden 3 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Paksoy, hükümetin çıkardığı torba yasadaki gaziler ile ilgili düzenlemeye güvenince hacizlik oldu.

Gazi Paksoy, SGK'dan onay aldıktan sonra bankadan kredi çekti, protez bacağını elektroniğiyle değiştirdi. Ancak SGK daha sonra bedeli yüksek bulup ödeme yapmayı reddetti. Gazi'nin güvendiği Torba yasadaki "gazi var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir" düzenlemesine adeta karlar yağdı.

Kirada oturan, geçimini sağlamak için beyaz eşya mağazasında çalışan Gazi Paksoy, 60 bin lira kredi çekip firmaya ödedi. Kalan 33 bin liralık borç için de senet verdi. SGK yüzünden haciz ile karşı karşıya kalan gazinin önünde şimdi 2 yol var. Biri borcu ödemek diğeri protezi iade etmek. Tabii firma kabul ederse.

ulusalkanal.com.tr