Yıldıray Oğur da iddiaları doğruladı

Balyoz kumpası soruşturmasında tutuklanan Mehmet Baransu'nun eski eşinin "Belgeleri Tuncay Opçin getirdi" sözlerini, Yıldıray Oğur da doğruladı. Taraf'ın eski yazı işleri müdürü olan Oğur, Opçin'in Taraf'a belge taşıdığını, hatta Baransu askerdeyken onun yerine haber de yaptığını söyledi.

Yıldıray Oğur da iddiaları doğruladı

Balyoz kumpası soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Baransu’ya belge getiren kişinin kimliği ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Baransu'nun eski eşi; "Tuncay Opçin, Mehmet Baransu’ya yayınlaması için Balyoz davasındaki belgeleri getirdi ve para verdi" demişti. Taraf'ın eski yazıişleri müdürü Yıldıray Oğur da bu iddiayı doğrulayan açıklamalar yaptı.

Star Gazetesi'nin haberine göre; Oğur, savcıya Tuncay Opçin'in tarafa belge taşımakla kalmadığını, Mehmet Baransu'nun askerde olduğu dönemde onun yerine haberler de yaptığını anlattı.

Tuncay Opçin ile Baransu aracılığıyla tanıştığını söyleyen Yıldıray Oğur, Baransu askere gittiği dönemde Opçin ile 5-6 kez görüştüm dedi. Görüşmelerin Taraf Gazetesi yakınında bulunan kafelerde gerçekleştiğini belirten Oğur, Opçin'den Balyoz Davası ile ilgili belgeler aldığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr