HSYK, 49 hakim ve savcıyı açığa aldı

49 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı. HSYK 2'nci Dairesi haklarında soruşturma izni verilen 54 hakim ve savcıdan 49’unun görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Hakim ve savcılar arasında, kumpas davalarında görev alan çok sayıda isim var

HSYK, 49 hakim ve savcıyı açığa aldı

HSYK 2'nci Dairesi kritik bir karara imza attı.

2'nci daire, haklarında soruşturma izni verilen 54 hakim ve savcıdan 49’unun görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

54 kişi arasında, Ergenekon savcılar Cihan Kansız, Rasim Işıkaltın ve Murat İnam, Hrant Dink savcısı Hikmet Usta Eski Özel Görevli Savcılar Adnan Çimen, Adem Özcan, Sadrettin Sarıkaya, Mehmet Berk gibi savcılar yer aldı.

Ergenekon hakimleri Sedat Sami Haşıloğlu ve Fatih Mehmet Uslu, Balyoz hakimleri Murat Üründü, Eşraf Aksu ve Dursun Ali Gündoğdu, Poyrazköy hakimi Mehmet Hamzaçebi, Oda TV davası hakimi Hikmet Şen, F tipi polisleri tahliye operasyonunda yer alan hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik, Hrant Dink Davası Hakimi Rüstem Eryılmaz, Şike Davası Hakimi Mehmet Ekinci, Cübbeli Ahmet Hoca Davası Hakimi Seyfettin Mermerci ve eski özel görevli hakim Mehmet Karababa da görevden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştırılan Özel görevli hakim ve savcılar arasında Hakan Karaali, İsmail Işık, Hüseyin Ayar, Ümit Zafer Çolak, Gökmen Demircan, Mehmet Erdoğan, Muzaffer İren, Abdullah Öztürk, Mesut Özcan, Osman Kaya, Nalan Can, Vedat Dalda, Mustafa Boz, Bülent Kınay, Menekşe Uyar, Süleyman Karaçöl, Yakup Kaya da yer aldı.

Kararın ardından HSYK 2'nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz bir değerlendirme yaptı. Yılmaz, ”Hukuksuz dinleme ayıbı artık gündemden düşmeli, hiç kimse hukuka aykırı dinlemenin muhatabı olmamalı. Çok acılar çekildi, bir daha kimseye bu acıları yaşatmamalıyız” dedi.

ulusalkanal.com.tr

hsyk açığa alındı