Boğaziçi köprüsü Lösemili Çocuklar için turuncuya büründü

Boğaziçi köprüsü Lösemili çocuklar için turuncuya büründü. 14'üncü Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Boğaziçi köprsünün ışıkları turuncuya döndü. Lösemiyi yenen çocuklar o anları aileleriyle birlikte izledi. LÖSEV Başkanı Doktor Üstün Ezer, Sağlık Bakanlığına seslenerek, "Doktor değil ruhsat istiyoruz" dedi

Boğaziçi köprüsü Lösemili Çocuklar için turuncuya büründü

Boğaziçi Köprüsü turuncuya büründü. Bu değişimin sebebi ise Lösemili çocuklar...

14'üncü Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında, akşam saatlerinde köprü ışıklarının rengi değiştirildi. Lösemiyi yenen çocuklar, ışık şölenini Ortaköyde aileleriyle birlikte izledi.

Hem lösemi hastalığını yenen çocukların, hem de ailelerinin talebi Sağlık Bakanlığı'nın onay vermediği Lösemi hastanesinin bir an önce açılması.

Ulusal Kanal'a konuşan LÖSEV Başkanı Doktor Üstün Ezer de hastaneye hala ruhsat verilmediğini hatırlattı.

"Maalesef halen ruhsat verilmedi. Değil 100 yatak bir yatak için bile ruhsat alamadık."

Sağlık Bakanlığı'nın Ankara'da 5 özel hastaneye ruhsat verdiğini belirten Ezer, "doktor değil, ruhsat istiyoruz" dedi.

"Gerekirse hepsini biz tedavi ederiz ama hiçbir hastaneden doktor almayız biz Sağlık Bakanlığından bir doktor istemiyoruz biz. Sadece ruhsat istiyoruz. Ama öte yandan da Ankara'da son 1 senede 5 tane özel hastane açıldı. Bunların bir çoğunun açılışında sayın bakanımızda vardı yer aldı. E oralarada onkologlar gitti. Onlara karşı çıkmayan sayın bakanımızın neden LÖSEV'e karşı çıktığını anlamış değilim."

Işık şöleni sürerken çocuklar da dileklerini tutup, turuncu balonlarını gökyüzüne bıraktı.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: BÜLENT ÜNAL