Türk Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetiyle görüşmelere başladı

Türk Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetiyle görüşmelere başladı. Rusya aracılığıyla yapılan görüşmeler 1 Kasım seçimlerinden sonra hızlanacak. Ankara, Türkiye'nin çıkarlarının Suriye ve Rusya'nın çıkarlarıyla örtüştüğü görüşünde.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetiyle görüşmelere başladı

Türkiye dış politikada dengeleri değiştirebilecek çok önemli bir adım attı. Türk Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetiyle görüşmelere başladı.

Aydınlık Gazetesi'nden Erdem Atay'ın haberine göre, görüşmeler yakın bir zamanda başladı. Görüşmeler henüz alt düzeyde sürüyor. 1 Kasım seçimlerinden sonra görüşmelerin hızlanacağı vurgulanıyor.

Üst düzey kaynaklara dayandırılan habere göre görüşmelere Rusya aracılık ediyor. Ankara Türkiye’nin çıkarları ile Rusya ve Suriye'nin çıkarlarının ortak olduğu görüşünde.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan bir kaynak, "Görüşmeler Dışişleri kanalından ilerliyor. Seçimlerden sonra bu görüşmeler hızlanacak. Devlet çıkarlarının farkında. Direkt konuşuyoruz demeyecekler, yumuşak bir geçiş olacak" dedi.

Görüşmeleri yapan Dışişleri yetkililerin üst düzey siyasi ve askeri yetkililere bilgiler verdiği de öğrenildi. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu konuda birçok siyasi ve askeri yetkilinin görüşlerine başvurduğu, fikirler aldığı belirtildi.

Kaynaklara göre, Rusya görüşmelerde oldukça etkin bir konuma sahip. Moskova’nın Ankara ile yakın temas içinde olmak istediği gelen bilgiler arasında.

Yetkililer ayrıca, Moskova ve Şam’ın Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan Kürt Koridoru planının ABD ve İsrail’in ortak projesi olduğunu bildiği görüşünde.

ulusalkanal.com.tr

beşar esad suriye hükümeti görüşüyor türk dışişleri bakanlığı