Amerika'yı hortum, Latin Amerika ve İngiltere'yi sel vurdu

Amerika'yı hortum, Latin Amerika ve İngiltere'yi sel vurdu. Son 50 yılın en büyük doğal afetin yaşandığı Arjantin'de 150 bin kişi evsiz kaldı. Amerika'nın 3 eyaletini yıkıp geçiren hortum 28 can aldı.

Amerika'yı hortum, Latin Amerika ve İngiltere'yi sel vurdu

Önce Latin Amerika'yı sel vurdu, sonra İngiltere'yi.

Paraguay, Arjantin, Uruguay ve Brezilya'da son 50 yılın en büyük felaketi yaşandı. Güney yarım kürede etkili olan yaz yağışlarının vurduğu vurduğu Latin Amerika'da nehirler taştı, evler sulara gömüldü. Paraguay'da 130 bin Arjantin'de ise 20 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İlk belirlemelere göre Arjantin'de 4, Brezilya'da ise 2 kişi hayatını kaybetti. Paraguay ve Arjantin'deki su seviyesinin önümüzdeki birkaç gün içinde artacağı tahmin ediliyor.

İngiltere'nin kuzeyini de sel bastı. Yaklaşık 5 gündür aralıksız süren yağışlar nedeniyle Yorkshire, Lancashire ve Manchester'da nehirler taştı. Sel suları altında kalan 3 şehir tanınamaz hale geldi. Evlerinde mahsur kalanlar için ordu devreye girdi.

Latin Amerika ve İngiltere sel ile boğuşurken, Amerika'nın güney eyaletlerini hortum, batısını ise kar fırtınası yıktı, ölü sayısı 43'e yükseldi.

Hortum Teksas ve Mississippi'de 22 can aldı. Alabama eyaletindeyse sel nedeniyle 200'den fazla yol ulaşıma kapandı. Acil durum ilan edilen New Mexico, Missouri ve Illinois eyaletlerinde sele kapılan 13 yaşamını yitirdi.

Amerikan'ın doğusunda başkent Washington ve New York'ta tişörtle gezilirken batı eyaletleri Oklahoma ve Amarillo'da kar kalınlığı 40 cantimetreyi ulaştı. Okullar, kamu kurumları tatil edildi, hayat durdu.

ulusalkanal.com.tr