ABD’li senatör McCain öldü! John McCain kimdir?

Gladyonun siyasi kanadının önemli temsilcilerinden ABD'li senatör John McCain öldü. ABD'nin aktif saldırı politikalarının bir numaralı ismi olarak bilinen McCain, Rockfeller'in Amerikan senatosundaki en önemli adamıydı.

ABD’li senatör McCain öldü! John McCain kimdir?

ABD’li senatör John McCain 81 yaşında hayatını kaybetti. Arizona eyaleti senatörü ve eski Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain, beyin kanseri teşhisi konularak geçen yıl ameliyat edilmişti ve bir yıldır kanser tedavisi görüyordu. Peki John McCain kimdir?

Sert çıkışlarıyla dikkat çeken McCain, Rockfeller ailesinin Amerikan senatosundaki en önemli adamıydı.

Gladyonun siyasi kanadında olan McCain, Vietanam Savaşı'nda 90’lı yıllardaki "İkiz Kuleler" saldırısına, Irak işgalinden Suriye savaşına kadar bir çok konuda aktifliğiğyle biliniyor. ABD'nin aktif saldırı politikalarının bir numarası.

Cumhuriyetçi John McCain senatoda "Şahinler’in lideri" olarak öne çıkar. Yıllarca Richard Perle, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz gibi gladyo mensuplarıyla "Yeni Amerikan Yüzyılı Projesinde" birlikte çalıştı.

Daha sonra Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde başkanlık görevine getirildi.

McCain ayrıca İstihbarat Komitesi’yle, Vatan Güvenliği ve Hükümet işleri Komitesi’nde de görev yapıyor. McCain bu Komitelerde başta Milli Savunma Bakanlığı ve istihbarat örgütleri olmak üzere, tüm güvenlik birimlerini Senato adına denetleme ve yasama yetkilerine sahip. Ayrıca diğer komite ve alt komitelerde görevli ekibiyle birlikte Kongre’de hâkim rol oynuyor.

ulusal.com.tr

abd