Berlinli seçmenler: Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti için Vatan'a oy verdik

Iğdır'dan Isparta'ya, Erzincan'dan Kayseri'ye; Berlin'de yaşayan seçmenler oyunu Vatan Partisi'ne veriyor

Berlinli seçmenler: Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti için Vatan'a oy verdik

140 bin seçmenin kayıtlı olduğu Berlin Seçim Merkezi'nde ilk iki haftada yaklaşık 30 bin seçmen oyunu kullandı. Toplam 2,8 milyon seçmenin kayıtlı olduğu yurtdışında oy verme işlemi 31 Mayıs Pazar günü saat 19:00'da sona eriyor. Berlin Seçim Merkezi'nde oyunu kullandıktan sonra görüştüğumüz Ispartalı Üre ve Karpuzcu aileleri, çocuklarıyla birlikte geldikleri T.C. Berlin Başkonsolosluğu'ndaki Seçim Merkezi'nde oylarını ailece Vatan Partisi'ne verdiklerini açıkladılar. "Neden Vatan Partisi'ne oy verdiniz" sorumuza ise aldığımız yanıtlar kısa ve öz oldu.

"AİLECE OYMUZU VATAN PARTİSİ'NE VERDİK"

Adile Karpuzcu: "Cumhuriyetimizi koruyacağı için Vatan Partisi'ne oyumu verdim. Çok mutluyum, umutluyum." Zehra Üre: "Vatan'ımızı böldürmemek ve yeniden Cumhuriyet için Vatan'a oyumu verdim." Yılmaz Üre: "T.C.'yi kurtarmak için oyumu Vatan'a verdim." Ayhan Karpuzcu: "Arkadaşlar çok iyi özetlediler. Başka söze gerek yok. Milletçe bu gidişe 'dur' demenin vakti geldi ve geçiyor. Evet, T.C.'yi yaşatmak ve Atatürk ilkelerini yeniden hayata geçirmek için oyumuzu ailece Vatan Partisi'ne verdik. Herkese anlatıyoruz, Vatan Partisi'nden başka çıkış yolu olmadığını anlatıyoruz."

"VATAN PARTİSİ YALAN SÖYLEMİYOR, SINANDI"

Oy vermeye gelen Kayserili Mehmet Yıldırım da Vatan Partisi'ne oyunu verdiğini açıkladı. 1971 yılından bu yana Berlin'de yaşayan Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Yeni-CHP diye bir parti tanımıyorum. Böyle bir parti yok. Atatürk diyemeyen, İnönü'yü savunamayan, yalan söyleyen, hayal satan siyasi partilere asla oy vermem. Eşimle birlikte Vatan Partisi'ne oyumuzu verdik. Milletimize çağrıda bulunmak istiyorum: Doğu Perinçek'in liderliğindeki Vatan Partisi'ne oyumuzu verelim. Muhalefetteyken büyük işler başaran Vatan Partisi, iktidarda neler yapmaz ki? Denenmiş, sınanmıştır. Atatürk Cumhuriyet'ine sahip çıkan Vatan Partisi'ne güveniyoruz. Başka çıkış yolu, çözüm kalmadı."

"OYUM, ERMENİ MESELESİNİ ÇÖZEN VATAN PARTİSİ'NE"

Iğdırlı Kemal Çelik ise, "Uluslararası arenada Türkiye'mizi savunan, Ermeni meselesini çözen Vatan Partisi'ne oyumu gönül rahatlığıyla verdim. Helal olsun Doğu Perinçek'e, Vatan Partisi'ne. Türkiye'yi çökertmeyi amaçlayan bir büyük projeyi yerle bir ettiler" dedi.

"GEZİ'DE VATAN PARTİSİ VARDI"

Oyunu verdikten sonra sohbet ettiğimiz vatandaşlar da neden Vatan Partisi'ni tercih ettiklerini açıkladılar. Erzincan doğumlu, maden mühendisi Can Kemahlıoğlu: "Bütün siyasi partiler, dini bir şekilde siyasete alet ediyorlar. Vatan Partisi, diğer konularda olduğu gibi, laiklik konusunda da çok sağlam bir duruş sergiliyor. Türkiye'ye, Büyük Ortadoğu Projesi'ni anlatması Vatan Partisi'nin en büyük hizmetleri arasındadır. Sadece bu gerçekten dolayı dahi oyumuzu hakediyor. Vatan Partisi olmasaydı, bugün Türkiye kamuoyu kanlı BOP projesinden haberdar olmayacaktı. Çevrem çok geniş. Her yerde Vatan Partisi'ni anlatıyorum. Medyanın sansürüne rağmen, millet artık uyanıyor ve Vatan Partisi'ni keşfediyor." Kahramanmaraşlı işletme sahibi Mehmet Yangın ise, seçimlerden çok halk hareketine önem verdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Benim için Gezi eylemleri, Haziran Halk Hareketi seçimlerden çok daha önemlidir. Gezi'de Vatan Partisi'ni gördük. Bir solcu olarak MHP'ye mi oy vereyim? Tabii ki Vatan Partisi'ne oy verdim. Bakın eğer HDP, Gezi'de biraz yüklenseydi, Tayyip Erdoğan yıkılırdı. Bırakın yüklenmeyi, HDP, Gezi Direnişçilerini darbecilikle suçladı. Şimdi solculuktan, demokrasiden bahsediyorlar. Gülünç gerçekten. Vatan Partisi, Atatürk gençliği Gezi'de çok iyi bir sınav verdi. Selam olsun kahramanlarımıza, şehitlerimize."

"ÜRETEN, AYDINLIK TÜRKİYE İSTİYORUZ"

80 yaşındaki İsmet Aydın da üretim ekonomisine ve eğitim politikalarına vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu: "Eylül 1961'den beri Berlin'de yaşıyorum. Çocuklarımla birlikte Vatan Partisi'ne oyumuzu verdik. Ben oyumu Antalya gümrük kapısında kullanacağım. Doğu Perinçek, benim için İkinci Atatürk'tür. O Halk Evlerini, Köy Enstitülerini yeniden kuracağız. Bunu, biliyorum. 80 yaşındayım, tek isteğim Erdoğan'ı yargılanırken görmek. Türkiye, bunları haketmiyor. Evlatlarımı okuttum. Doktor oldular, sosyal danışman oldular. Bizden beş oy Vatan Partisi'ne gitti. Türkiye, mutlaka üretim ekonomisine yönelmelidir. O kadar yıl okumuş gencimiz işsiz, buna üzülmemek elde değil. Sadece Vatan Partisi, bu gerçeğin farkında olan sadece Vatan Partisi. Ben Artvinli'yim, Zekeriya Kasabası'ndan. Bizim zamanımızda Halk Evleri vardı, Köy Enstitüleri vardı. Cumhuriyet'imiz, o kurumlarda binlerce aydın, binlerce öğretmen yetiştirdi. Eğer o eğitim politikasından vazgeçilmeseydi, bugün Türkiye dünyanın bilim merkezi olurdu. Bu mucizeyi yeniden başarabiliriz. Buna inanıyorum. Vatan Partisi, bunu başaracak. Kolay olmayacak ama biliyorum, başaracak."

Üre ve Karpuzcu aileleri: "T..C.'yi yaşatmak ve yeniden Atatürk Cumhuriyeti için oyumuzu Vatan Partisi'ne verdik."

Mehmet Yıldırım: "Muhalefetteyken bile büyük işler başaran Vatan Partisi, iktidarda neler yapmaz ki? Eşimle birlikte Vatan'a oy verdik. Vatan'da yalan yok, hayal satılmıyor."

Berlin'de Vatan Partisi konuşuluyor. Vatan'da birleşenler oyunu kullandıktan sonra Vatan sohbetinde: İsmet Aydın, Can Kemahlıoğlu, Mehmet Yangın, Kemal Çelik.

İsmet Aydın: "Doğu Perinçek, benim için İkinci Atatürk'tür. O Halk Evlerini, Köy Enstitülerini yeniden kuracağız. İşimiz zor ama başaracağız."

Erdem Güneş / Berlin ulusalkanal.com.tr

atatürk vatan partisi Vatan