Ateşkesi AKP bozdu!

İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırıları aralıksız devam ediyor. AKP iktidarı da Gazze'yi vuran jetlerin yakıtlarını taşıdı. Bununla da kalmadı, İsrail ile Filistin arasında yürütülen ateşkes anlaşmasını sabote etti. Ardından da 500'ün üzerinde Filistinli, İsrail bombardımanında can verdi. Peki, ateşkesin sağlanamaması için AKP iktidarı ne yaptı? İşte dünyanın gözü önünde yaşananlar...

Filistin-İsrail ateşkesinin gerçekleşmemesi 500'ün üzerinde Filistinlinin ölümüyle sonuçlandı. Peki, ateşkes neden sağlamadı?

Ateşkesin sağlanamamasının arkasından AKP iktidarı çıktı. Başbakan Erdoğan, ateşkese açıktan karşı çıktı.

Peki süreç nasıl işledi?

Saldırıların şiddetinin artmasıyla bölgesel güçler devreye girdi, Mısır ateşkes planını taraflara sundu. Üstelik, ateşkes çağrısı Mısır'dan değil, bizzat Filistin'den geldi.

Tayyip Erdoğan hükümeti devreye girdi ve ateşkes görüşmelerine Hamas'ın eski siyasi büro şefi Halid Meşal üzerinden sabote etti.

Hamas'ın, El Fetih ile birlikte ateşkesi onaylamasına rağmen Katar'da olan Halid Meşal ateşkesi kabul etmediklerini açıkladı.

İsrail de AKP iktidarı ile Katar yönetiminin denetimde olan Meşal'in açıklamasını bahane ederek kanlı kara harakatına başladı.

Ateşkes görüşmelerinin hemen öncesinde Türkiye'de önemli bir zirve yapıldı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık konutunda sessiz sedasız Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile görüştü.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, MİT Müsteşarı ile Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı da katıldı.

Ne olduysa bu zirvenin ardından oldu. Hamas'ın ve Filistin Birlik Hükümeti'nin Kahire'de "evet" dediği ateşkesi, Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal Katar'dan bozdu.

Hem Mısır, hem Filistin, hem de İsrail AKP Hükümeti ve Katar'ı Hamas'a baskı uygulayarak ateşkesi bozmakla suçladı.,

Mısır'ın CBC televizyonuna konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ateşkesin bozulmasından AKP Hükümeti ve Katar'ı sorumlu tuttu.

ulusalkanal.com.tr

AKP israil filistin gazze