Devlet Bahçeli: Herkes aklını başına alsın

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisini olağanüstü kurultaya götürmek isteyen isimlere sert sözlerle yüklendi, "Herkes aklını başına alsın" dedi. Bahçeli, başkanlığa talip olan isimlerden birinin Fethullah Gülen hareketi tarafından MHP’de görevlendirildiğini belirtti. MHP Lideri grup toplantısındaki konuşmasında da Ankara ile Moskova arasındaki uçak krizi ve Türkiye Avrupa Birliği zirvesine değindi

Devlet Bahçeli: Herkes aklını başına alsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisini olağanüstü kurultaya taşımak isteyenlere bu sözlerle seslendi, isim vermeden önce Sinan Oğan'ı sonra da Meral Akşener ve Koray Aydın'ı hedef aldı. "Bunlardan bir tanesi zaten aday olma imkanı yoktur, çünkü ihraç edilmiştir.Davası Yargıtay’dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımaktadır. Bunların içinde birisi vardır ki, hepiniz göreceksiniz, Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir. Bu da ne ona ne de başkasına fayda getirmez." Bahçeli’nin bu ifadelerle Meral Akşener’i mi, yoksa diğer başkan adayı Koray Aydın’ı mı kastettiği akla gelen sorular oldu.

MHP lideri bu açıklamaların öncesinde de grup toplantısında konuştu, Ankara ve Moskova arasındaki uçak krizine ilişkin Rusya’yı suçladı. "Putin yönetiminin Türkiye’yle ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluların cezalandırma alebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır." Bahçeli’nin gündeminde Türkiye Avrupa Birliği zirvesi de vardı. Kürt Koridorunu açma planının ABD güdümünde hızla ilerlediğini söyleyen Bahçeli “Davutoğlu’nun Brüksel ziyareti garip ve şaibelidir” dedi. "Davutoğlu’nun 29 Kasım’da Brüksel’i apar topar ziyareti ve Ekim 2016’dan sonra Avrupa’ya vizesiz seyahati müjdelemesi tarafımızca garip ve şaibeli karşılanmıştır. 2011 yılından beri yapılamayan AB zirvesinin toplanması, göstermelik Türkiye-AB yakınlaşmasının tek amacı, AB ülkelerini tehdit eden mülteci krizinin çözümü için Türkiye’nin kullanılma niyetidir."

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

mhp devlet bahçeli kurultay