Son dakika haberleri... Haziran enflasyonu açıklandı! İşte TÜİK'in verileri (2019 emekli maaşları zammı belli oldu! Son dakika: Emekli ve memur 2019 Temmuz zammı)

Milyonlarca memurun da gözü kulağı enflasyon rakamlarındaydı. Enflasyonla orantılı şekilde memurların maaşları yeniden belirlendi ancak açıklanan rakamlar tatmin etmedi. Sendikalardan itiraz var. Enflasyon oranı düşük gelse de gıda enflasyonu memur maaşlarını eritiyor.... İşte açıklanan son rakamlar ve memurların alacağı yeni maaşlar...

2019'un ikinci yarısı için memur, memur emeklisi ile diğer emekliler açısından zam oranı belli oldu.

TÜİK verilerine göre, 2019'un ilk 6 ayı için enflasyon yüzde 5,01 oldu. Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı olarak memur ve memur emeklisinin maaşı ise yüzde 6,01 olarak belirlendi. Yani işçi toplu iş sözleşmesinden aldığı yüzde 5'lik zam oranına yüzde 1,1'lik enflasyon farkı yansıdı.

En düşük memur maaşı 3 bin 224 liradan 3 bin 417 liraya, en düşük memur emeklisi aylığı ise 2 bin 297 liradan 2 bin 435 liraya yükseldi. Zamlı maaşlar 15 Temmuz'a alınabilecek.

Enflasyon rakamlarıyla birlikte işçi, çiftçi ve esnaf emeklisi maaşlarına da enflasyon oranında yani yüzde 5,01 zam yapılacak. Buna göre en düşük işçi emeklisinin aylığı bin 186 liraya, en düşük esnaf emeklisinin aylığı bin 445 liraya, en düşük çiftçi emeklisinin aylığı ise bin 363 liraya çıkacak.

Zam oranı ise memuru memnun etmedi. Türkiye Kamu Sen-Genel Başkanı Önder Kahveci, önümüzdeki süreçte imzalanacak toplu iş sözleşmesinin daha adil yapılması çağrısında bulundu.

Maaş zamlarını Ulusal Kanal'a değerlendiren Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, baskılanan fiyatlarlarla enflasyonun düşük açıklandığını belirtti.

Şeker, çay ve elektrikle başlayan zam yağmurunun süreceğini söyleyen Balık, maaş zamlarının bu zamlar nedeniyle eriyeceğini vurguladı.

ulusal.com.tr

TÜİK enflasyon Haziran