ABD'den terör raporu: Türkiye...

Amerika Dışişleri Bakanlığı, 2014 Yılı Terör Raporu'nu yayınladı. Raporda, PKK'nın açılıma rağmen saldırılarının sürdüğü belirtildi. Türkiye'nin PKK ile olan ilişkisi nedeniyle PYD ve YPG'yi de terör örgütü olarak gördüğü vurgulandı.

ABD'den terör raporu: Türkiye...

ABD Dışişleri Bakanlığı, "2014 yılı Terör Raporu"nu yayımladı.

Raporda, Türkiye'de faaliyet gösteren en önde gelen terör örgütünün PKK olduğu hatırlatıldı. PKK'nın açılıma rağman, saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

Raporun "Yabancı Terörist Örgütler" başlığı altındaki "PKK/Kongra-Gel" bölümünde de "PKK'nın, Türkiye'nin güneydoğusunda bağımsız bir Kürt devleti kurmayı arzuladığı, ancak son yıllarda daha çok Kürt kültürel ve dilsel hakları teminat altına alan Türk devleti içinde bir özerklikten bahsettiği" belirtildi. PKK'lıların toplam sayısının 4 bin ila 5 bin arasında olduğu, bunların 3 bin ila 3 bin 500'ünün Kuzey Irak'ta bulunduğu, PKK’nın öncelikle Türkiye, Irak, Suriye ve Avrupa’da faaliyet gösterdiği bildirildi.

Raporda, Türk hükümetinin, PKK ile bağlantıları nedeniyle Suriye merkezli PYD ve askeri kanadı YPG'yi de terör örgütleri olarak gördüğü ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye pkk pyd YPG