Türk adalarında Yunan turizmi

Yunanistan işgal ettiği Türk adalarında turizm faaliyetleri yürütüyor. Bodrum'un karşısındaki Keçi adası yaz aylarında turist kaynıyor. Yunan polisi de adaya gelenlerin pasaport işlemlerini ve plaj bölgesindeki güvenliğini sağlayacak. Yunanistan, Muğla Koçbaba ve Ardıççık Adalarına da güneş ve rüzgâr enerji santrali kurdu.

Türk adalarında Yunan turizmi

Yunanistan işgal ettiği Türk adalarında turizm sezonunu açtı. Bodrum’daki turistik tesisler deyim yerindeyse sinek avlarken Bodrum’un hemen karşısındaki Keçi Adası’nda her yaz sezonunda turist kaynıyor.

Muğla Keçi Adası, Yunanistan’ın işgal ettiği 18 ada arasında bulunuyor. Yunan haber sitesi kalymnos-news.gr‘nin haberine göre Yunan polisi, yaz sezonu boyunca Muğla Keçi Adası’nda görev yapacak.

Yunan polisleri, Keçi Adası’ndaki limanda gümrük ve pasaport işlemlerini yapacak ve adanın plaj bölgesinde turistlerin güvenliğini sağlayacak.

Eski Milli Güvenlik Sekreteri Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın paylaştığı bilgilere göre Yunan Seyahat Rehberlerinde Keçi Adası’nın tanıtımı bile yapılmış.

Yunanistan başta Keçi Adası olmak üzere işgal ettiği adalara tekne ile turist taşıyor.

Muğla Koçbaba ve Ardıççık Adalarına da güneş ve rüzgâr enerji santrali kuruldu. Yunanistan'ın kurduğu santraller, Yunan internet sitelerinde de haber oldu. Fotoğraflar Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

Yunan Savunma Bakanlığı tarafından kurulan santralin açılışına Tuğgeneral Dimitri Houpi, adada yaşayan Yunan vatandaşları ve Yunan askerleri katıldı.

ulusalkanal.com.tr

yunanistan bodrum muğla türk turizm keçi adası ümit yalım