Bakan Işık haberlerimizi doğruladı!

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Ulusal Kanal'ın Türkiye'ye duyurduğu TÜBİTAK kumpası haberlerini doğruladı. Ulusal Kanal, F-Tipi örgütün TÜBİTAK'taki kumpas merkezinin İstanbul "Askeri Casusluk" operasyonları ile örgütlendiğini ve bu sayede diğer kumpasları yönlendirdiğini ortaya çıkarmıştı. İşte bakan Işık'ın o açıklamaları...

Ulusal Kanal'ın Türkiye'ye duyurduğu TÜBİTAK Kumpası haberleri birinci ağızdan doğrulandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TRT Haber'de katıldığı programda F-Tipi örgütlenmenin TÜBİTAK'taki faaliyetlerini anlattı.

Bakan Işık, kriptolu telefonların TÜBİTAK'tan cemeate sızdırılan şifreli algoritmalarla dinlendiğini açıkladı.

Ulusal Kanal, bu sızdırmaların İstanbul "Askeri Casusluk" davası sayesinde yapıldığını ortaya çıkarmıştı.

Programda cemaatin TÜBİTAK'taki kritik alanlara 2010'da sızdığı vurgulandı.

Türkiye, 2010 yılında "casusluk" operasyonlarının hemen ardından kurumda tehdit ve şantajlarla büyük bir tasfiyeye gidildiğini de Ulusal Kanal'dan öğrendi, bu alanların F-Tipi kadrolarla doldurulduğunu da.

Bakan Işık'a Ergenekon, Balyoz, Oda Tv gibi davalardaki sahtecilikleri örten raporlara imza atan bilirkişiler de soruldu.

Ulusal Kanal, TÜBİTAK'ın mahkemelere bilirkişi raporları sunan adli analiz birimindeki örgütlenmesini de TÜBİTAK'taki Kumpas merkezi haberleriyle gündeme getirmişti.

Bakan Işık, bu bilirkişilerin kurumdan uzaklaştırıldığı haberlerimizi de doğruladı.

Kumpaslar, Bakan açıklamalarıyla doğrulandı, ancak cemaatin TÜBİTAK'ta örgütlenmesini sağlayan İstanbul "Askeri Casusluk" davasındaki esaret ise devam ediyor. 43 aile özgürlük için Anayasa Mahkemesi'nden karar bekliyor.

ulusalkana.com.tr