Yarbay Yakup Kutman'dan iyi haber geldi

Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Yarbay Yakup Kutman'dan iyi haber geldi. Hatay'ın Amanos kırsalında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bacaklarını kaybeden komutan protez bacakla yürümeye başladı.

Yarbay Yakup Kutman'dan iyi haber geldi

Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Yarbay Yakup Kutman protez bacakla yürümeye başladı. Görüntüler paylaşım rekoru kırdı.

Yakup Kutman, Mardin'in Nusaybin ilçesini PKK'lılardan temizledikten sonra Özel Kuvvetler Taburu ile birlikte Hatay'a geçti.

Kahraman yarbay 12 Haziran 2016 günü Amanos Dağları'nda arama-tarama çalışmalarına katıldı, teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, ağır yaralandı. İki bacağı diz altından kesildi. O vatana olan sevgisinden ve azminden hiçbir şey kaybetmedi. 44 yaşında gazi olan Yarbay Kutman, yaşadığı olayın ertesi günü, birliğine "Arkadaşlara selam söyleyin. Ben iyiyim" diye de haber ulaştırdı.

Geçen hafta protez bacak takılan Kutman, yürümeye başladı. Öğretmen eşi Dilara Gülşah ve tek çocuğu 13 yaşındaki Arif Alptuğ Kutman, bu görüntüleri "Ve beklenen an" olarak duyurdu.

Yakınları, dostları, arkadaşları ve askerleri tarafından 'Kahraman Yarbay' adeta mesaj yağmuruna tutuldu. Mesajlarda "Sen bizim can kardeşimizsin Yakup Kutman. Gururumuzsun, onurumuzsun. Çok şey borçlu olduğumuzsun. Çok şükür bugünleri gördük. Dualarımız seninle" sözleri yazıldı.

Yarbay Yakup Kutman'ın yüzündeki gülümseme ve inanç o korkunç günlerin geride kaldığını gösteriyor. 27 Temmuz günü sosyal medyada yaptığı paylaşım da herşeyi özetliyor.

KAHRAMAN KOMUTANDAN MESAJ

Yaşamak savaşmaktır. Savaşmak dayanmaktır. Dayanmak inanmaktır. İnanamazsan dayanamazsın. Dayanamazsan savaşamazsın. Savaşamazsan yaşayamazsın...

ulusalkanal.com.tr