Almanya'da kriz büyüyor! Sınır dışı edecekler!

Avrupa'daki mülteci krizi büyüyor. Mülteci akını ile başa çıkamayan Almanya'nın mültecilere ilişkin yeni yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. Almanya, sığınma başvuruları geri çevrilen mültecileri hızla sınır dışı etme kararı aldı.

Almanya'da kriz büyüyor! Sınır dışı edecekler!

Binlerce mülteciyi kabul edeceğini açıklayan Almanya hükümeti, krizin altından kalmadı. Avrupa ülkeleri ile birlikte mülteci krizi için çözüm arayışında olan Almanya yeni bir yönetmelik hazırladı. Avrupa ülkeleri ile ülkeye giriş noktalarının belirlenmesi konusunda da prensipte anlaştı.

Yeni yönetmelik kapsamında başvurusu geri çevrilen mültecilerin sosyal yardımları kesilecek, yalnızca acil ihtiyaçlar karşılanacak ve sığınma talebi reddedilenler hızla sınır dışı edilecek.

Şu an için iltica başvurusu reddedilen 50 bin mülteci bulunuyor ve hepsinin ülkeyi terk etmesi gerekiyor. Geçici oturum izni verilen 140 bin kişinin durumlarıysa belirsiz.

Bu yıl içerisinde Almanya'ya 800 bin iltica başvurusu yapıldı. Bu sayının yıl sonuna kadar 1 milyonu bulması tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr