İstanbul'da FETÖ operasyonu: 168 kişi hakkında gözaltı kararı

FETÖ'nün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 168 zanlının yakalanması için operasyon başlatıldı. Şu ana kadar 115 kişi gözaltına alındı. Ankara'da yürütülen farklı bir soruşturmada ise 159 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı

FETÖ operasyonları devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, terör örgütünün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 168 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık talimatı ile zanlıların yakalanması için operasyonlar başlatıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da olduğu 115 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet güçleri diğer zanlıların yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

FETÖ'ye yönelik bir diğer operasyon ise Başkent'te yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 159 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

ByLock kullandığı belirlenen zanlılardan 153'ünün kapatılan medya kuruluşları, Emniyet ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının eski personeli olduğu, 6 kişinin ise hala bakanlıkta çalıştığı belirtildi.

Başsavcılığın yürüttüğü başka bir soruşturmada da yine ByLock kullanan 13 ildeki 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerin polis, başpolis, komiser yardımcısı, başkomiser, komiser, emniyet müdürü ve emniyet amiri oldukları ve tamamının kamudan ihraç edildiği belirtildi.

ulusal.com.tr

fetö bylock