Türkiye Büyük Millet Meclisi önemli düzenlemelere imza attı.

Ankara ile Tahran arasında yeni sınır kapılarının açılmasına ilişkin anlaşma Meclis'te onaylandı. Anlaşma, uluslararası yolcu, eşya ve araç trafiğinde kullanılacak güzergah sayısını arttırmak hedefiyle yapıldı. Buna göre, Dilucu-Maku ve Kapıköy-Razi Hudut kapısı faaliyete geçirilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önemli düzenlemelere imza attı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önemli düzenlemelere imza attı.

Genel Kurul'da Ankara ile Tahran arasında yeni sınır kapılarının açılmasına ilişkin anlaşma kabul edildi.

Uluslararası yolcu, eşya ve araç trafiğinde kullanılacak güzergah sayısını arttırmak hedefiyle yapılan anlaşmaya göre, Dilucu-Maku ve Kapıköy-Razi Hudut kapıları faaliyete geçirilecek.

Rusya ile cezai konularda adli yardımlaşma ve suçluların iadesini öngören düzenleme de Genel Kurul’da kabul edilen uluslararası anlaşmalar arasında yer aldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri de milyonlarca yurttaşın çalışma hayatını yakından ilgilendiren torba kanun teklifini kabul ederek Genel Kurul'a gönderdi.

Teklife göre, vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim gelecek, indirim tutarı, 1 milyon liradan fazla olmayacak.

Torba yasa teklifinin içinde Esnaf Ahilik Sandığı kurulması da var. Düzenlemeye göre sandık, bütçe kapsamı dışında olacak, sandığın gelirlerinden vergi kesintileri hariç kesinti yapılamayacak.

Ahilik Sandığıyla birlikte bir de Fon kurulacak. Ekonomik zorluklar nedeniyle iflas eden ya da dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaf, yeni bir iş yerini açana kadar belirli bir süre fondan yararlanacak. Tarım Bağ-Kurluları, isteğe bağlı sigortalılar, jokey, antrenör, köy ve mahalle muhtarları hariç bütün Bağ-Kurlular bu fondan yararlanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

ankara tbmm tahran Türkiye Büyük Millet Meclisi