YÖK'ten tartışmalı karar! Sıkıntı bir kat daha arttı

Denizli Tıp Fakültesi'nde kontenjan tartışması yaşanıyor.. Pamukkale Üniversitesi bu yıl 300 kişiyle TIP eğitimi verecek. Üniversite, kontenjan sayısının 75 olduğunu açıklasa da YÖK aldığı kararla bu sayıyı 180'e çıkardı. Hazırlık sınıfı da kaldırılınca birinci sınıfta toplam 300 öğrenci eğitim görecek. Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan Önem, fiziki altyapının 300 öğrenciye yeterli olmadığını söyledi.

YÖK'ten tartışmalı karar! Sıkıntı bir kat daha arttı

YÖK'ün uzun yıllardır uyguladığı fakülte kontenjanlarını arttırma planı bu yıl da devam etti.

Fiziki şartlar göz önüne alınmadan YÖK tarafından açılan kontenjanlar en çok Tıp fakültelerini vurdu. Denizli Pamukkale Üniversitesi TIP Fakültesi'nin kontenjan sayısı 75'ten 180'e çıkarıldı.

YÖK'ün Türkiye genelinde Türkçe eğitim veren bölümlerde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının açılmayacağına karar vermesi, sıkıntıyı bir kat daha arttırdı.

Çünkü bir önceki yıl hazırlık sınıfını bitiren ve bu yıl 1. sınıfa başlayacak 114 Tıp Fakültesi öğrencisine 180 kişi daha eklendi. Böylece Tıp fakültesinde ders işleyecek öğrenci sayısı 294 oldu.

Bu yıl 85 mezun veren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hem derslik hem de laboratuvar sayısı 300 öğrenciyi kaldıracak durumda değil.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli Tabip Odası Başkanı uygulamaya şu sözlerle tepki gösterdi: "Tıp eğitimi sadece teorik eğitimden ibaret değildir. Aynı zamanda yoğun laboratuvar ve klinik uygulamalar gerektiren bir eğitim sürecidir. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin fiziki altyapısı bu sayıda öğrenciye eğitim vermek için yeterli değildir. Bu koşullarda verilecek eğitimin kalitesi halk sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturmaktadır. Kontenjanının 75’e indirilmesini talep ediyoruz”.

ulusalkanal.com.tr

yükseköğretim kurulu