Ulusal Egemenlik Parlamenter Sistemin devamıyla mümkündür

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ardından basın açıklaması yaparak hem bayramı kutladı hem de Türkiye'nin gündemini değerlendirdi. Platform Sözcüsü İbrahim Daş net konuştu; 7 haziran seçimlerini işaret etti, Ulusal Egemenliğin ancak ve ancak parlamenter sistemin devamıyla mümkün olduğunu vurguladı.

Ulusal Egemenlik Parlamenter Sistemin devamıyla mümkündür

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi ardından siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Soğuk ve rüzgarlı havanın etkisiyle bazı çelenklerin devrildiği görülen törende yurttaşlar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını hep bir ağızdan yükseltti. Azeri bayraklarının da dalgalandı tören Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. Kutlamalar Karaalioğlu Parkı'nda devam ederken Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılmadı, basın açıklamasıyla hem bayramı kutladı, hem de Türkiye'de olup bitenlere karşı platformun tavrını açıkladı.

Ulusal Egemenlik ABD'ye, Ulus Egemenliği İse Başkanlık Sistemine Devredilmek İsteniyor

Milletin gerçek iradesinin 95 yıl önce bugün TBMM'ye taşındığını vurgulayan Daş, o günden bugüne hem içerden hem dışarıdan Türk ulusuna ve Cumhuriyete saldırıların hiç durmadığına değindi, özellikle son 13 yıllık AKP iktidarında bu saldırıların yoğunlaştığına dikkat çekti. Bugün gelinen noktada ulusal egemenliğin ABD emperyalizmine devredildiğini belirten Daş, Türk Ulusunun egemenliğinin ise başkanlık sistemi yada federasyonla devre dışı bırakılmak istendiğine dikkat çekti.

Milli İrade TBMM'de Değil Amerikan Senatosunda Tecelli Etmiş! Yorumu

Ulusun ve ülkenin etnik ve dinsel yapıda parçalama projesinin 'başkanlık sistemi' adı altında dayatılan bölünme anayasasıyla açıkça dillendirildiğini belirten Daş, Bu ihanet planın adının Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) olduğunu söyledi. BOP’un yayınlanan haritasında Türkiye, Irak, İran ve Suriye'nin parçalanmasıyla bölgede bir kukla devlet kurulmak istendiğinin açıkça görüldüğünü vurgulayan Daş, "Görülen odur ki milli irade TBMM’de değil Amerikan Senatosunda tecelli etmiştir" yorumunda bulundu.

İhanetin Boyutları

BOP’un Türkiye gündemindeki adının ise açılım, çözüm süreci ve yeni anayasa olduğunu ifade eden Daş, ihanetin boyutlarını şu sözlerle gözler önüne serdi; "Habur ve Oslo rezaletleri, bölücü terör örgütünün başının ismi yerine İmralı, Mehmetçiğimizi ve yurttaşlarımızı şehit eden eli kanlı bölücü teröristler yerine silahlı unsurlar ve ihanetin açıkça itiraf edildiği Dolmabahçe açıklamaları, ihanetin ne boyutlarda olduğunun göstergesidir. Buradan bu yıkım ve ihanet içinde olan herkesi kınıyoruz."

Parlamenter Sisteme Sahip Çıkma Çağrısı

Ulusal egemenliğin ve bağımsızlığın yeniden kazanılması konusunda umutsuz olmadıklarının altını çizen Daş, 7 Haziran seçimlerini işaret etti, Tüm ulusu parlamenter sisteme sahip çıkmaya çağırdı. Daş; "Bunun yolu 25. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde; yeni Sevrcilere, yeni Türkiyecilere karşı 6 okun ışığında Lozan’ı imzalayan kurucu iradeye sahip çıkmakla mümkündür. Tüm Türk Ulusunu ve Antalya halkını Ulus devletimize, parlamenter sistemimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr