NATO uyardı

NATO Savunma Bakanları toplantısının da ana gündemi koronavirüs oldu. Toplantının ardından konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kovid-19 döneminde terör örgütleri cesaretlenebilir uyarısı yaptı.

NATO uyardı

NATO Savunma Bakanları Toplantısı bu kez yüz yüze olmadı. Video konferans yoluyla yapıldı toplantı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber, ardından kameraların karşısın geçti.

Stoltenber, salgın sürecinde terör uyarısında bulundu. "Kovid-19'la beraber güvenlik sınamaları yok olmadı. Aksine hasmane tutum içinde olanlar bu dönemdeki gelişmeleri istismar edebilir. Terör grupları cesaretlenebilir" dedi.

Afganistan ve Irak'taki güvenlik durumunun kırılganlığını koruduğunun altını çizdi.

Konuyu Rusya'ya getiren Genel Sekreter, Rusya'nın da askeri faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı. "Operasyonel hazırlık seviyemiz zarar görmedi ve her türlü tehdide cevap verme kabiliyetine sahibiz." mesajını verdi.

Virüs salgını ülkelerdeki sağlık sisteminin yetersiz olduğunu gözler önüne serdi. Genel sekreter, bundan gerekli dersleri alacakları söyledi.

Kovid-19 krizinin bazı ekonomik sonuçları olacağına dikkati çeken Stoltenberg, bunun da savunma bütçelerini etkileyebileceğine işaret etti.

Üye ülkelerin Kovid-19'la mücadele kapsamında geleceğe dair hazırlık yapması gerektiğini vurgulandı.

ulusal.com.tr

koronavirüs nato jens stoltenberg