Aksayan maske tedariğinde yeni plan

Kalabalık mekanlarda zorunlu hale getirilen maskeye ulaşım sorunu çözülemedi. Çözüm için atılacak adımların ayrıntılarına ise Ulusal Kanal ulaştı. Buna göre, maske dağıtımında ana tedarikçi Devlet Malzeme Ofisi olacak. Kamu kurumları doğrudan bağlı bulunduğu birimlere, özel şirketler de odalar aracılığıyla başvuru yapacak.

Aksayan maske tedariğinde yeni plan

Maske dağıtımında kaos devam ediyor. Sorunu çözmek için yeni planlar yapılıyor.

Salgınla mücadelede maske önemli bir yer tutuyor ancak dağıtımında yaşanan sorunlar henüz çözülemedi. 6 Nisan’da alınan kararla maske satışları durduruldu vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı açıklandı. Maskeye erişim için 4 yol bulunuyor. e-Devlet, PTT, valilikler ve eczaneler.

Ancak bu 4 dört yolda da vatandaşların maskeye ulaşımında birçok sorun yaşandı. Eczacılardan gelen son açıklama ile de kamu kurumlarında ve özel şirketlerde çalışan kişilerin maskeyi iş yerlerinden temin edeceği belirtildi. İş yerlerinin maskeyi nereden temin edeceği sorusu ise yanıtsız kaldı. Böylece maskeye ulaşımda yaşanan sorunlar için yeni çözüm arayışları gündeme geldi.

Dağıtımda yaşanan sorunları aşma konusundaki çalışmalara Ulusal Kanal ulaştı. Buna göre, maskede ana tedarikçi Devlet Malzeme Ofisi olacak. Üreticiden aldığı maskeleri aracı olan kanallara ulaştıracak.

Peki, kamu kurumları ve özel sektörde çalışanlar maskeye nasıl erişebilecek? Bu noktada kamu bağlı olduğu birimlerden, özel sektör de odalar aracılığıyla maskeyi temin edecek. Örneğin, sanayi kuruluşları bağlı olduğu sanayi odasına başvuracak. DMO’dan tedarik edilen maske oda aracılığıyla çalışanlara ulaşmış olacak. Yine aynı şekilde, bir basın yayın kuruluşu şirket adıyla bağlı bulunduğu ticaret odasına başvurusunu yapacak.

Öte yandan maske dağıtımına ilişkin eczacılardan da bir öneri geldi. Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Ulusal Kanal ekranlarından dağıtımda paydaşların artırılmasını gündeme getirdi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Maske