Maliye Çalışanları Haklarının Peşinde

Maliye emekçileri alanlarda sıraladıkları taleplerinin hala yerine getirilmemesi üzerine yeniden alanlara çıktı, hükümeti taleplerinin yerine getirilmesi konusunda uyardı. Aksi halde emekçiler mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak hükümete gereken yanıtı sandıkta vereceklerini duyurdular

Maliye Çalışanları Haklarının Peşinde

Maliye çalışanları hakları için bugün yeniden alanlardaydı. Gelircisinden gidercisine, şoföründen yardımcı hizmetlisine, amirinden memuruna tüm maliye çalışanları taleplerini yeniden hükümete ve Bakanlığa iletmek üzere Antalya Defterdarlığı önünde bir araya geldi. Türk Büro Sen ve BES'de örgütlü maliye emekçilerine KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları da destek verdi. "Eşit İşe Eşit Ücret", "Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız", "Hak Verilmez Alınır, Zafer Sokakta Kazanılır", "İnsanca Bir Yaşam İstiyoruz" sloganlarının yükseltildiği eylemde maliye çalışanlarının her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine, itibarsızlaştırmaya, rotasyon dayatmalarına ve bir bütün tasfiye politikalarına karşı alanlarda oldukları vurgulandı.

Emekçiler Hükümete 'Artık Yeter' Dediler

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Şube Başkanı Mustafa Ayar, dünü bugünü ve geleceği çalanlara, çalmakta ısrar edenlere 'artık yeter' demek ve emeklerine, onurlarına, geleceklerine sahip çıkmak için alanlarda olduklarını belirtti. Maliye Bakanlığı ile yap-boz tahtası gibi oynayanlara karşı alanda olduklarını vurgulayan ve taleplerinin bir an önce karşılanmasını isteyen Ayar, "Yaşadığımız bu süreçte ortaya koyduğumuz her türlü eyleme rağmen taleplerimiz içi boş vaatlerle geçiştirilmiş, ülkemizi parsel parsel satanlar, sıra emekçilerin taleplerine gelince her zaman olduğu gibi kulaklarını tıkayarak taleplerimizi geçiştirmeye çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı. Ayar, maliye emekçilerinin taleplerini yeniden sıraladı.

Taleplerini Yerine Getirmeyen Hükümete Emekçiler Sandıkta da Mesaj Verecekler

AKP Hükümetini ve Maliye Bakanlığı'nı göreve çağıran Ayar, taleplerinin gereğinin yerine getirilmesini istedi. Aksi halde maliye emekçileri olarak eylem ve etkinliklerin dışında siyasal iktidara sandıkta da mesaj vereceklerini duyurdu.

Türk Büro Sen Şube Başkanı Hasan Yılmaz Danabaşoğulları hükümetle toplu iş sözleşmeleri için masaya oturan hükümete yakın sendikayı işaret ederek, "Artık alanlarda olmayanların, masada da olmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Maliyecilerin eylemi ıslıklar, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son buldu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr