İbrahim Kalın ve Mehmet Nuri Ersoy Moskova'da

Türkiye'den Rusya'ya aşı ve turizm konusunda kritik bir ziyaret yapıldı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet Moskova'ya gitti.

İbrahim Kalın ve Mehmet Nuri Ersoy Moskova'da

Türkiyeaşı ve turizm için harekete geçti. Rusya'ya kritik bir ziyaret yapıldı. Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın ile Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy, Moskova'ya gitti. Yanlarında Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay da vardı.

Temaslarda ilk durak Rusya’da salgından sorumlu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova olacak. Golikova başkanlığındaki Rus heyeti ile aşı ve turizm konuşulacak.

Görüşmede, Türkiye ve Rusya arasında karşılıklı uçuşların sürdürülmesi ve turistlerin Türkiye’ye güvenli şekilde seyahat edebilmesi için alınması gereken önlemler ele alınacak.

Türk heyetinin bu kapsamda ülkedeki salgının son durumu, alınan tedbirler ve normalleşme konularında bilgilendirme yapması bekleniyor.

1 Haziran sonrası uçuşların açılmasını talep edecek olan Türk heyeti aynı zamanda Sputnik V aşısının tedarik durumu ve Türkiye’deki üretim konularını da görüşecek.

Öte yandan Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Geçen hafta Çin’den Sinovac aşısının yeni partisi Ankara’ya gelmişti. Gerekli kontrollerin ardından aşılar Türkiye genelinde hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine sevk edildi. Sinovac için randevu talepleri de alınmaya başlandı.

ankara türkiye rusya İbrahim Kalın cumhurbaşkanlığı ziyaret aşı turizm moskova Kültür ve Turizm Bakanı mehmet nuri ersoy sinovac SPUTNİK V