"Gazi Turgut Aslan" operasyonunda 118 muvazzaf asker tutuklandı

FETÖ'ye yönelik "Gazi Turgut Aslan" adı verilen operasyonla yakalanan 118 muvazzaf asker hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer yandan FETÖ'nün yeni yurtdışı yapılanması deşifre oldu. Kimlikleri tespit edilen 21 dünya imamı hakkında yakalama ve gözaltı kararları çıkarıldı.

"Gazi Turgut Aslan" operasyonuyla FETÖ'nün askeri yapılanmasına darbe vuruldu.

14 Aralık'ta düzenlenen kapsamlı operasyonla 191 muvazazaf asker kıskıvrak yakalanmıştı. İşte o şüpheliler hakim karşısına çıkarıldı.

44 ilde yapılan geniş çaplı operasyonda yakalananlardan 160'ı tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edildi.

Yapılan işlemlerin ardından şüphelilerden 118'i tutuklandı. 42 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında firari 25 kişi ise aranıyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün dünya çapındaki imamları da tek tek tespit edildi. Avusturya, Almanya, Fransa, ABD, İsviçre, Hollanda, Norveç, Belçika, Endonezya, Lüksemburg, Nijerya ve İngiltere imamları 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Habertürk'ün haberine göre; yapılan çalışmalar esnasında FETÖ adına Belçika'da bulunan ve diyalog sorumlusu olan Bahattin Koçak'ın imam olduğu öğrenildi. Kokaç'ın Belçika'da himmet topladığı ve bu paraları Türkiye'ye aktardığı kaydedildi. Polisin tespitlerine göre FETÖ'nün İsviçre imamı olan İsmet Macit'in 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından Fransa imamlığına da atandığı belirlendi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den firar eden FETÖ mensuplarının önemli bir kısmının İsviçre ve Fransa'da toplandığı belirlendi. Kimlikleri deşifre edilen 21 kişilik listede New Jersey sorumlusu Vedat Çelik de yer alıyor. Öte yandan Almanya'nın Düsseldorf eyalet imamlığını Abdurahman Açıl'ın, Çad ülkesinin imamlığını ise Hüseyin Serçe'nin yaptığı belirtildi.

ulusal.com.tr

fetö tsk