"Türkiye, Afrin'den çekilsin" Avrupa Parlamentosu uzlaştı!

Avrupa Parlamentosu, bugün aldığı kararla, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'yi hedef aldı. Parlamento, Türkiye'ye "Afrin'den çekil" çağrısını içeren Suriye tasarısını oy çoğunluğuyla kabul etti. Suriye'deki durum hakkında ortaklaşa hazırlanan karar tasarısında "Ankara'dan Afrin operasyonunu durdurması ve Işid'e odaklanması isteniyor." Rusya ve İran'ın Esad yönetimine verdiği destek de eleştiriliyor.

"Türkiye, Afrin'den çekilsin" Avrupa Parlamentosu uzlaştı!

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'ye "Afrin'den çekil" çağrısını içeren Suriye tasarısını oy çoğunluğuyla kabul etti.

Kararda, Türkiye'nin yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunun "Suriye'de çatışmaya yeni bir boyut eklediği" ve "Suriye'de çözüm çabaları üzerinde olumsuz etki yarattığı" dile getiriliyor.

Afrin operasyonunda "sivil kayıplar olduğu" üstünde duruluyor. Buna yönelik Türkiye'ye Afrin'deki "askerlerini çekmesi" ve "Suriye sorununda yapıcı rol oynaması" çağrısında bulunuluyor

Avrupa Parlamentosu, Ankara'dan "Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak tanımlanmış grupların yenilmesine yoğunlaşması" isteniyor. Bu gruplarla Işid terör örgütü kastediliyor.

Rusya ve İran'ın Suriye hükümetine verdiği destek de eleştiriliyor verilen kararda. Suriye'de insanlığa karşı işlenen suçların sorumlularının yargılanması için "hesap verdirme stratejisi" oluşturması isteniyor.

ulusal.com.tr

türkiye rusya Avrupa Parlamentosu iran afrin suriye parlamento