Giresun'da sel felaketi: Kaybolan 7 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Giresun'daki sel felaketinin yaralarının sarılması için büyük seferberlik başlatıldı. Hala kayıp olan 7 kişiyi arama çalışmaları ise özveriyle devam ediyor. 4 ayrı noktada yapılan aramalarda kadavra köpekleri de kullanılıyor. Gün boyu bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bilgileri paylaştı. Soylu, mağduriyet yaşayan vatandaşlara 2 buçuk milyon liralık yardım dağıtıldığını belirtti.

Giresun'da sel felaketi: Kaybolan 7 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

9 kişinin hayatına mal olan selin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Giresun Dereli'yi vuran sel işte böyle meydana geldi.

Selde kaybolan 7 kişiyi arama çalışmaları 4 ayrı bölgeden sürdürülüyor. Dere yatağı boyunca, dere içerisinde ve kenardaki bataklık ile çamurlu alanlar tek tek aranıyor. Helikopter ve drone ile Harşit Çayı yatağı ile çayın Karadeniz'e döküldüğü alan arası taranıyor. Çalışmalarda kadavra köpekleri de kullanılıyor.

Selin sürüklediği hafriyatın kaldırılması için seferberlik başlatıldı. 7 ilçede temizlik çalışması var. Ayrıca bölgede bulunan yaklaşık 200 jandarma ellerinde kazma kürekle vatandaşlara yardımcı oluyor.

İlçe merkezine sürüklenen toprak, kum ve kaya parçalarının kaldırılması işlemi, çok sayıda iş makinesinin yardımıyla sürüyor.

Felaket bölgesinde gün boyu incelemeler yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, hala kapalı olan köy yollarının açılması için çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti. Felaketin yaralarının sarıldığını belirtti.

Selin yol açtığı tahribat dolayısıyla elektrik kesintisi yaşanan ilçe merkezinin yüzde 80'ine dün itibarıyla enerji verildi.

Hasarlı ve riskli yapılar da tek tek kontrol edilerek yıkılıyor.

Vatandaşlara ve bölgede çalışma yapan ekiplere, Türk Kızılay ile AFAD yemek dağıtıyor.

ulusal.com.tr

giresun