83. İzmir fuarı 7 Eylül'e kadar açık

İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçileriyle 83'üncü kez buluştu. 67 ülkenin katıldığı fuar, 7 Eylül'e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

İzmir Erternasyonel Fuarı 83'üncü kez kapılarını açtı. Yurttaşlar, fuara akın etti.

67 ülkenin katıldığı fuar renkli görüntülere sahne oldu. Klasik otomobillerden, geleneksel ve yöresel yiyeceklere kadar yüzlerce stant kuruldu.

Fuarda, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki antika araçlar sergilendi. Vapuraki isimli kömürle çalışan atlı yangın söndürme araçlarından, 1939 model makam aracına, 2014 model uydu aracılığıyla canlı yayın yapabilen araçlar da sergide yerini aldı. Aynı bölümde Klasik Otomobilciler Derneği'nin birbirinden değerli ve dikkat çeken 32 otomobili de ziyaretçilere açıldı.

En fazla stant ise yine yiyecek ve içeçek satışlarının yapıldığı bölümlerde yeraldı. Yurttaşlar hem kendilerine ikram edilen ürünlerin tadına baktı hem de istediklerini satın alma imkanı buldu. Bir bölümde kadınlar gözleme yaparken, diğer bölümde kilolarca ağırlıktaki dönerlerin satışı yapıldı. Maraş dondurmasının başında alışılmışın dışında bir kadının yer alması ise dikkat çekti.

Ziyaretçilerin özellikle de çocukların tercihi lunapark oldu. Kalabalığı hiç eksilmeyen lunaparkta, ziyaretçiler çarpışan otomobillerden, dönme dolaba kadar her oyuncağın keyfini çıkardı.

Fuar, 10 gün boyunca açık.

ulusalkanal.com.tr