Çin ve Rusya'nın terörle mücadele ortak tatbikatı başladı

Çin ve Rusya'nın terörle mücadele ortak tatbikatı başladı. Üçüncüsü düzenlenecek olan tatbikatın amacı iki ülke arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek ve terörle mücadele de ortak operasyonu güçlendirmek.

Çin ve Rusya'nın terörle mücadele ortak tatbikatı başladı

Çin Silahlı Polis Kuvvetleri ile Rusya Ulusal Muhafız Birlikleri tarafından düzenlenen "İşbirliği 2016" adlı terörle mücadele ortak tatbikatı Moskova'da yapılan törenle başladı.

Çin Silahlı Polis Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümgeneral Qin Tian ve Rusya Ulusal Muhafız Birlikleri Kurmay Başkanı Sergey Çençik tatbikatın açılış törenine katıldı.

2007 ve 2013'te yapılanlar ortaklıklardan sonra "İşbirliği 2016" Çin ve Rusya arasında yapılan üçüncü sınır ötesi işbirliği talimi olduğu açıklandı.

İki hafta sürecek ortak tatbikatın amacı Çin-Rusya Kapsamlı Stratejik Ortaklık İlişkileri'ni güçlendirmek, iki ordunun dostça ve somut işbirliğini pekiştirmek ve terörle mücadelede ortak operasyon gücünü artırmak.

Tatbikata katılan 40 kişilik iki grup, terörle mücadele stratejileri, silah kullanımı, savaş taktikleri gibi konularda yetiştirilecek.

ulusalkanal.com.tr