Emniyet TOMA'lara su vermeyen Büyükşehir belediyesini işte böyle kandırdı!

Emniyet TOMA'lara su vermeyen Antalya Büyükşehir belediyesini "yangın çıktı" diye kandırdı!

Emniyet TOMA'lara su vermeyen Büyükşehir belediyesini işte böyle kandırdı!

Direniş şehidi Berkin Elvan'ın ölümü üzerine Antalya'da başlayan eylemlere TOMA'lara müdahale etmek isteyen emniyet, Antalya Büyükşehir belediyesinin Haziran eylemlerinden tomalara su vermediğini bildiği için İtfaiye müdürlüğünü arayarak Valilik binasına molotof kokteyli atıldığını ve yangın çıktığını söyledi. Tomalardan birine su veren itfaiye yetkilileri daha sonra valilikte bir yangın meydana gelmediğini öğrendiler.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, halka saldıran tomalara su verdiğine ilişkin iddiaları twitter hesabından şöyle yanıtladı

Değerli hemşehrilerim,

"Antalya Büyükşehir Belediyesi TOMA'lara su verdi" haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Konunun aslı şu şekildedir; Dün gece emniyetten itfaiye birimimize Valilik binasına molotof atıldığı ve yangın çıktığı şeklinde bir ihbarda bulunulmuştur. Ahşap ve tarihi Valilik binasını korumaya giden aracımızdan sadece bir TOMA su çekmiştir. İstem dışı ve anlık gelişen bu olay dışında TOMA’lara su verilmemiştir. Suyumuzu sadece halkımız için ve hayırlı işlerde kullanmaya devam edeceğiz.

ulusalkanal.com.tr