ÖGM Teklifi Genel Kurul'da

Tutukluluk süresiyle ilgili düzenleme bulunmadığı için tepkilere neden olan AKP'nin yasa teklifi Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçti. Meclis Genel Kurulu'na gitmesi beklenen yasa teklifinden 17'nci madde çıkarıldı. Söz konusu madde, mal varlığına el konulması ile ilgiliydi.

ÖGM Teklifi Genel Kurul'da

Tutukluluk süreleriyle ilgili düzenleme içermemesi ve yolsuzluk operasyonlarını örteceği gerekçeleriyle eleştirilen yasa tasarısı alt komisyondan geçti.

AKP'nin özel mahkemeler ile ilgili yasa tasarısı Adalet Komisyonu'nda görüşülmesinin ardından Meclis Genel Kurulu'na gönderildi.

22 maddelik teklifte yer alan 17'nci madde ise çıkarıldı. Tekliften çıkarılan bu maddeyle geçici bir hüküm getiriliyor ve malvarlığına tedbir kararlarının en geç 30 gün içinde gözden geçirilmesi hükmü konuluyordu. Yine aynı madde içinde yer alan bir diğer teklif de malvarlığı dondurma işlemlerinin 15 gün içinde gözden geçirilmesiyle ilgiliydi.

İki madde ile gözden geçirilmeyen malvarlığını dondurma kararlarının otomatik olarak düşmesi teklif edilmişti. Bu madde yolsuzluk soruşturmasındaki tedbir kararları nedeniyle eleştirilere neden olmuştu.

Kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP genel kurul ögm tutukluluk