Kürkçü: Gücümüz yok!

HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, PKK'nın yakma yıkma eylemlerini "dünyanın dikkati döndü" diyerek savundu. ABD bombardımanını desteklemeyi normal karşılayan Kürkçü, HDP'nin Güneydoğu'da “halkı yönlendirecek güce sahip olmadığını söyledi.

Kürkçü: Gücümüz yok!

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, PKK'nın Kobani eylemlerini savundu. Amerikan saldırısına destek çıkmayı “savaşın doğası gereği” olarak nitelendirdi.

Hürriyet gazetesine konuşan Kürkçü partisinin siyasi çizgisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kürkçü, PKK'nın yakma yıkma eylemlerini “dünyanın dikkati döndü" sözleriyle savundu.

"7 Ekim’deki patlama sosyal kabarmanın sonucuydu. Böyle bir anda gelen son çağrıyla birlikte yapılacak tek şey dünyanın dikkatini buraya çekmekti. Çağrı yapılmasaydı ne dünyanın dikkati dönerdi ne de Türkiye'nin..."

Kürkçü HDP'nin PKK'nın eylemlerindeki rolüyle ilgili olarak tespitlerde bulundu. “Partinizle şiddet eylemleri arasında mesafe var mı?” sorusuna “halkı yönlendirecek güce sahip değiliz” yanıtını verdi.

“Biz bunları sevk ve idare edecek kadar örgütlü değiliz. HDP’nin realitesi budur. Belki de HDP’nin bugün yaşadığı en önemli sıkıntı güçlü bir biçimde politize olmuş bir halkın hareketleri üzerinde mutlak yönlendirici güce sahip olmaması”

Kürkçü'ye Amerikan saldırılarını desteklemesi ile sosyalistliğin çelişip çelişmediği de soruldu. HDP milletvekili “Savaşın doğası gereği” yanıtını verdi.

"Bunlar savaşın doğası gereği. Yolunuzu kesen hayduda cüzdanınızı verir, yolunuza devam edersiniz. Kobani’de olan budur. Bu çatışmada IŞİD’in katliam ve soykırım tehdidini neyle savuşturabiliyorsanız onunla savuşturursunuz"

PKK'nın güneydoğuda okul yakmasını da değerlendiren Kürkçü, bölgede okullara “sömürge okulu olarak” bakıldığını ileri sürdü. Kürkçü'nün Fransa-Cezayir örneğini vermesi dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr