Burgaz Ada'da temizlik hareketi

Kamp meraklılarının uğrak yerlerinden biri olan Burgaz Ada Madam Martha Koyu, çöp yığınlarına teslim olunca gençler harekete geçti. 'Vakit sitem etme değil işe koyulma vakti' diyen gençler, internet üzerinden örgütlenerek bir araya geldi. "Doğayı Koruma ve Kamplama Harekatı ile koy baştan aşağıya temizlendi. İşte öncesi ve sonrasıyla Burgaz Ada Madam Martha Koyu.

Burgaz Ada'da temizlik hareketi

Bu görüntüler, İstanbul'un incisi Prens Adaları'nda kaydedildi.

Kampçıların uğrak alanlarından Madam Martha Koyu'nda ortaya çıkan bu manzara Ada Halkını'da doğa severleri de isyan ettirdi.

Orman'ın denizle, yeşilin maviyle buluştuğu bu güzelliği korumak isteyen gençler de sitem etmek yerine harekete geçti, "Doğayı Kollama, ve Kamplama Harekatı"nı başlattı.

Sosyal paylaşım sitelerinde bir araya gelen İnterrail Türkiye grubu üyeleri, Burgaz Madam Martha Koyu'nu çöp yığınlarından temizledi ve bölgedeki sokak hayvanlarıyla ilgilendi. Etkinliğin organizatörlerinden Gökçe Ceren Hazinedar, hedeflerini Ulusal Kanal'a anlattı, "doğaya sahip çıkalım mesajı" verdi.

Grubun yetkililerden talebi de çöp toplama alanlarının yaygınlaştırılması oldu.

"Yaşamak için yaşat, doğayı bulduğun gibi bırak" sloganıyla yola çıkan gençler, temizlikten sonra adanın ve koyun güzelliklerini yaşamayı da ihmal etmedi. Grup çadırlarını kurarak geceyi Madam Martha Koyu'nda geçirdi.

ulusalkanal.com.tr