Protestocular yine polis kurşununa hedef oldu!

Amerika'nın St. Luis (Sen Luiz) kentinde siyahi bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan gerginlik tırmandı. Polis, kentteki gösterilere müdahalesi sırasında, bir şüpheliyi daha vurarak öldürdü.

Amerikan polisi bir kişiyi daha öldürdü.

Geçen hafta Amerika'nın St. Luis kentinde bir siyah gencin öldürülmesinin ardından başlayan olaylarda, polis bir şüpheliyi daha vurarak öldürdü.

Missouri Eyaleti'ne bağlı Saint Luis kentinin 21 bin nüfuslu Ferguson semtinde, 9 Ağustos'ta polis 18 yaşındaki Michael Brown'ı vurarak öldürmüştü.

Olay sonrasında başlayan protestolar, yağma ve şiddet olaylarına dönüştü. Olaylara müdahale eden polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Olaylar devam ederken bu kez, Saint Louis kentinde polisin kendilerine bıçakla yaklaşan bir şüpheliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

Uluslararası Af Örgütü, siyahi bir gencin öldürülmesinden sonra çıkan olaylarla ilgili Amerika'ya "polis şiddetine son verin" çağrısı yaptı ve tarihinde ilk kez ülkeye gözlemci heyeti gönderdi.

İşsizliğin ve yoksulluğun hakim olduğu Ferguson'da, nüfusun çoğunluğu siyahlardan oluşuyor. Buna karşılık yerel yönetim ve emniyetin hemen hemen tümünün beyazlardan oluşmasının bu tür olayları tırmandırdığı ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

protesto abd polis kurşunu