500 milyar lira borç yapılandırılacak

Ak Parti'nin vergi borçlarını yapılandırma çalışmasının ayrıntıları belli oldu. Buna göre, yeni düzenleme ile gümrük, trafik, kaçak köprü geçiş cezaları ve KYK kredileri başta olmak üzere birçok borç yapılandırılacak. Yapılandırma yaklaşık 4 milyon vatandaşın 500 milyar liralık borcunu kapsayacak.

500 milyar lira borç yapılandırılacak

Yaklaşık 4 milyon vatandaş vergi, sigorta prim ve KYK borçları nedeniyle mağdur. Vatandaşların devlete olan toplamda 500 milyar liralık borcuna yapılandırma gelecek. Ak Parti konuya ilişkin bir çalışma hazırlığında.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bu sözlerle borcu olan milyonlarca vatandaşı rahatlatacak bir yapılandırmaya ilişkin çalışma yapıldığını duyurmuştu. Muş, Meclis’e sunulan istihdam paketi görüşmeleri sırasında yapılandırmalara dönük kanun maddesinin eklenebileceğini ifade etmişti.

Bu formüle göre borçların en fazla 6 ay kadar ertelenmesi planlanıyor. Bu ertelemenin ardından borçların uzun vadeli taksitlere bölünmesi üzerinde çalışılıyor.

Muş'un ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de yapılandırmanın kapsamını açıkladı.

Üniversite eğitim esnasında öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan aldıkları kredileri mezun olduktan 2 yıl sonra ödemeye başlıyor. Ancak iş bulamadıklarını da düşündüğümüzde yeni mezunlar aylık yaklaşık 500-600 lira olan taksitlerin altından kalkamıyor.

Söz konusu düzenlemenin şu ana kadar çıkartılan en kapsamlı yeniden yapılandırma olması bekleniyor.

Yapılandırmada borçların gecikme faizi, gecikme zammı gibi başlıklarda da indirime gidilmesi öngörülüyor. Ancak bu oranların ne kadar olacağı henüz netleşmedi.

ulusal.com.tr

ak parti kyk