Haydarpaşa Garı için son karar

İstanbul'un simgelerinden tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın doğal dokusuyla gar olarak korunmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan karara göre tarihi garın çevresi de yeşil alanlar ve demiryolu müzesi ile zenginleştirilecek.

Haydarpaşa Garı için son karar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Haydarpaşa Garı için kritik bir karara imza atıldı. Tarihi garın korunması için imar planlarının revize edilmesine karar verildi.

Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan karara göre yeniden ele alınacak planda Haydarpaşa Garı, ‘Hızlı Tren’in ilk istasyonu olacak ve tarihi kimliği korunacak. İncelemelerin ardından hazırlanacak yeni planda tarihi garın çevresine de kamuya açık yeşil alanlar ile demiryolu tarihi konulu bir müze kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu da tarihi Haydarpaşa Garı ve çevresinde korunması gereken tescilli eserler ve ağaçlar bulunduğunu vurguladı. Komisyon görüşünde düzenlemenin çalışmaları yürütülen projelere göre yeniden ele alınması talep edilmişti.

Oylama öncesinde söz alan CHP'li meclis üyeleri yeniden düzenleme görüşü için komisyon üyelerine ve AKP grubuna teşekkür etti. İptal edilen plan notlarında tarihi garın çevresinde ticari alanlar ve turizm tesisleri oluşturulmasına yönelik düzenlemeler yer alıyordu.

ulusalkanal.com.tr