Servet değerindeki anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıktı

Türk Hava Yolları ile İngiliz futbol devi Chelsea'nin prenspite anlaştığı sponsorluk anlaşmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Türk Hava Yolları Chelsea'ye yılda yaklaşık 86 milyon lira ödeyecek. Sponsorluk anlaşması yılbaşında imzalanacak.

Servet değerindeki anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıktı

Türk Hava Yolları ile İngiliz futbol devi Chelsea'nin büyük yankı uyandıran anlaşmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Türk Hava Yolları, dünyanın en zengin işadamlarından Roman Abramovic'in sahibi olduğu İngiliz devine oldukça yüklü miktarda ödeme yapacak.

Henüz imzaların atılmadığı anlaşmaya göre Türk Hava Yolları, yıllık 25 milyon pound yani 86 milyon lira gibi bir rakam karşılığında Chelsea'ye sponsor olacak. Türk Hava Yolları daha önce de Manchester United, Barcelona, Borrusia Dortmund gibi kulüplerle anlaşma imzalayarak ismini tüm dünyaya duyurmuştu.

Anlaşma içinde forma reklamının yanında Chelsea'nin maçlarını oynadığı Stramford Bridge Stadyumu'nun isim hakkının da bulunduğu kulislerde konuşulan bir diğer konu.

Daily Mail'e göre sponsorluk anlaşması yılbaşında imzalanacak. Chelsea, 2005'ten bu yana sponsorluk anlaşmasını Samsung ile yürütüyor ve yılda 18 milyon pound kazanıyordu.

Chelsea Kulübü'nün sahibi olan Rus işadamı Roman Abramovich'in servetinin ise 20 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

THY chealse sponsorluk anlaşması