AYM önünde Adalet Nöbeti

Askeri Casusluk kumpasına nokta konulması için Anayasa Mahkemesi göreve çağrıldı. Kumpasla esir alınan askerlerin yakınları Yüksek mahkeme önünde eylem yaptı. 11 aydır mahkemede bekleyen bireysel başvuruların karara bağlanması talep edildi.

Askeri Casusluk kumpasıyla esir edilen komutanların yakınları Anayasa Mahkemesi önünde isyanlarını dile getirdi. Yüksek Mahkeme'den aylardır beklettiği dosyalara bakmasını istedi.

Sözde casusluk davasında 5 asker, 1 kadın sivil memur halen tutsak. 33 asker ve 2 TÜBİTAK görevlisi için de yakalama kararı bulunuyor. Anayasa Mahkemesi de Casusluk kumpası için yapılan bireysel başvuruları 11 aydır bekletiyor.

Vardiya Bizde Platformu'nun öncülüğünde CHP, İşçi Partisi, Türkiye Barolar Birliği, ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği temsilcileri Yüksek Mahkeme önünde bir araya geldi. Tutsakların özgür kalması için Anayasa Mahkemesine bir kez daha seslenildi.

Açıklama yapan Avukat Mahir Işıkay, davaya “Cumhuriyet tarihinin en iğrenç kumpasıdır” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da haksızlığın hukuksuzluğun olduğu yerde adaletin olamayacağını vurguladı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da eyleme katıldı.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, özgürlük için Anayasa Mahkemesi’nin karar vermesi gerektiğini söyledi.

İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz da kumpası kuranların yargılanacağını vurguladı.

Yurttaşlar bir süre Anayasa Mahkemesi önünde temsili Adalet Nöbeti tuttu.

ulusalkanal.com.tr