Satır satır psikolojik savaş!

Açıklanan 16 bin 798 sayfalık gerekçeli kararın her satırında psikolojik savaş unsurları yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve İşçi Partisi'ni doğrudan hedef alan metinde, iddianamede yer alan tezler tekrar tekrar yazıldı. Kara Kuvvetleri'nden Donanma'ya, Hava Kuvvetleri'nden Jandarma ve Genelkurmay'a kadar TSK'nın bütün yapısı terör örgütü olarak gösterildi.

Satır satır psikolojik savaş!

Ergenekon davasının gerekçeli kararında psikolojik savaş yürütüldü, iddianamedeki tekrar tekrar sıralandı.

"Derin devlet yapılanması ile ilgili ilk kez karar verildiği" öne sürülen gerekçede, Türk Silahlı Kuvvetleri terör yuvası olarak gösterildi.

3 ciltten oluşan gerekçeli karar metnine bir önsöz yazıldı. Ön sözde, kamuoyuna iknaya yönelik ifadelere yer verildi.

Gerekçeli kararda, terör örgütünün "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yasadışı olarak oluşturulup faaliyet gösterdiği" iddia edildi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için, "terörist değil, terör suçlusu" tanımı yapılan gerekçeli kararda, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi yasadışı planlar hazırlamakla suçlandı.

Darbe planlarının Jandarma Genel Komutanlığı'nda, Cumhuriyetçi Çalışma Grubu tarafından hazırlandığı öne sürüldü.

"Karargah Evleri" adı altında da Hava Kuvvetleri'nde bir yapılanma oluşturulduğu savı ortaya atıldı.

Hakimler, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde bulunduğu öne sürülen tartışmalı CD'lerin iddialarını doğruladığını savundu.

Eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon'da bulunduğu iddia edilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait belgeler de suç unsuru gibi gösterildi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "kara propaganda oluşturmak için internet sitelerini organize etti"ği ifade edildi.

Sanıklar arasında hiçbir örgütsel irtibat bulunamaması ise, "Örgütün kendine özgü bir yapısı vardır. Bu örgüt, birbirlerini tamamlayan ve destekleyen kompartımanları olan, ancak birimler arasında sınırlı bir iletişimin söz konusu olduğu" ifadeleriyle açıklanmaya çalışıldı.

Gerekçeli kararda, soruşturmanın sürdürülmesi talebi de yer aldı. Hakimler, "Örgütün bazı hücrelerine ulaşılamadığı görülmüştür. Ortaya çıkarılamayan hücreler için soruşturma devam etmeli" ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal tsk ergenekon davası iddianame genelkurmay başkanlığı gerekçeli karar