Devlet Bahçeli'den AKP ile ittifaka yeşil ışık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart 2019'daki yerel seçimlerde AKP ile ittifaka ilişkin yeni bir mesaj daha verdi. Bahçeli, yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açacak şekilde sonuçlanmaması için işbirliği kanallarını açık tutacaklarını söyledi. MHP lideri, kurmaylarıyla 4 aşamalı stratejik duruş konusunda tam mutabakat sağladıklarını belirtti.

Kulislerde AKP ile MHP yerel seçimlerde "ittifak yapacak mı?" sorusunun yanıtı aranırken MHP'den yeni bir açıklama daha geldi.

31 Ağustos tarihinde AKP ile ittifaka ilişkin yeşil ışık yakan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine iki partinin birlikteliğini işaret etti.

Bahçeli, yerel seçimde izleyecekleri 4 aşamalı strateji konusunda Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle tam mutabakat sağladıklarını söyledi.

"İTTİFAKA YEŞİL IŞIK"

"Milliyetçi Hareket Partisi, Mahalli İdareler Seçimlerini yeni hükümet sisteminin doğasına uygun tecelli etmesini samimiyetle temenni etmektedir. 31 Mart 2019’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için pusuya yatmış olan defolu ve fason siyasi zihniyetlere asla fırsat verilmemeli, sorumluluk biliciyle ve işbirliği kanalları açık tutularak 2023’ün Türkiyesi’ne ulaşılmalıdır."

Yerel seçimlerde Türkiye'nin gelecek hedeflerinin belirleneceğini savunan Bahçeli, "Anlaşarak, konuşarak ve uzlaşarak her engelin aşılacağı hafızadan çıkartılmamalıdır" dedi.

MYK toplantısı sonrası yazılı açıklama yapan Bahçeli'nin gündeminde İdlib tartışmaları da vardı. Suriye Ordusu'nun İdlib'e operasyon hedefini eleştiren Bahçeli, operasyonların Türkiye'nin milli bekasını tehlikeye atacağını öne sürdü.

Bu arada Bahçeli başkanlığında toplanan MYK'da yeni görevlendirmeler yapıldı. İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ile Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Vahapoğlu'nun boşalttığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekter Yardımcılığına ise Kadir Şekerci getirildi.

ulusal.com.tr

AKP devlet bahçeli